DNA: Procurorul Cătălin Ceort, de la Parchetul General, pus sub control judiciar pentru luare de mită

DNA: Procurorul Cătălin Ceort, de la Parchetul General, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Procurorul Cătălin Ceort, de la Secția de Urmărire Penală a Parchetului General, a fost pus sub control judiciar pentru 60 de zile, de procurorii DNA, pentru luare de mită.

Potrivit anchetatorilor, acesta a pretins 260.000 de euro de la un om de afaceri, prin intermediul unui avocat, pentru adoptarea unei soluții favorabile într-un dosar în care omul de afaceri era cercetat.

"În cursul lunii decembrie 2016, inculpatul Cătălin Nicolae Ceort, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție — Secția Urmărire Penală și Criminalistică, în mod indirect, prin intermediul inculpatului Victor Ignat, a pretins suma de 260.000 de euro de la un om de afaceri (martor în cauză), cercetat pentru comiterea unor infracțiuni de evaziune fiscală și spălare de bani într-un dosar penal aflat în instrumentarea magistratului", se arată în comunicat.

Potrivit anchetatorilor, acești bani au fost pretinși de Cătălin Ceort în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în îndatoririle sale de serviciu sau în legătură cu un act contrar acestor îndatoriri, în sensul adoptării unei soluții favorabile față de martor în cauza respectivă.

Procurorii anticorupție l-au prins în flagrant, pe data de 27 decembrie 2016, pe avocatul Victor Ignat, în timp ce primea de la omul de afaceri suma de 30.000 de euro.

"Procurorii anticorupție au mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și măsura controlului judiciar pentru 60 de zile, începând cu data de 28 decembrie 2016, față de inculpatul Victor Ignat, avocat suspendat în cadrul Baroului București, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de influență", se mai arată în comunicat.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Cătălin Ceort trebuie să respecte următoarele obligații: să se prezinte la organul de urmărire, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanța de judecată ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul de poliție desemnat cu supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție sau ori de câte ori este chemat; să nu depășească limita teritorială a României, decât cu încuviințarea prealabilă a organelor judiciare; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu exercite profesia în exercitarea căreia a săvârșit faptele și să nu dețină, să nu folosească și să nu poarte arme.

Procurorului Cătălin Ceort i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Celor doi inculpați li s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Foarte interesante amănunte! Și lumea crede că rușii sunt blocați total....

2 VIDEO O „dronuță” kamikaze rusească ia la ţintă obuzierele americane ale ucrainenilor

3 VIDEO Ce mahăr din mafia imobiliară o proteja? / Acesta este funcționarul din Primăria Capitalei care a fugit cu acte de la Urbanism

4 O poză care a generat peste 1000 de comentarii

5 Interesante amănunte...