DNA: Reprezentant al unei firme ce verifica lucrările de reabilitare a unor blocuri în Capitală - reţinut pentru mită

DNA: Reprezentant al unei firme ce verifica lucrările de reabilitare a unor blocuri în Capitală - reţinut pentru mită

Reprezentantul unei societăţi comerciale, care se ocupa de verificarea şi semnarea situaţiilor de lucrări executate de diferite firme în cadrul contractelor de reabilitare termică în Capitală, a fost reţinut de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, după ce a fost prins în flagrant când primea mită.

Potrivit unui comunicat al DNA, transmis miercuri AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a corupţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore, începând cu ziua de marţi, a unei persoane, reprezentant legal al unei firme private, pentru infracţiunea de luare de mită.

Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, în calitate de reprezentant legal al unei firme private, persoana în cauză ar fi pretins de la reprezentanta unei alte societăţi comerciale (martor) suma de 267.840 lei, reprezentând un comision de 2% din valoarea totală a facturilor emise şi încasate de ultima societate, în baza a două contracte de reabilitare termică a unor blocuri de locuinţe din Bucureşti, pentru ca în exercitarea atribuţiilor sale de serviciu, de supervizare a lucrărilor realizate în baza celor două contracte, să aprobe situaţiile de lucrări, ataşamentele aferente şi să emită certificatele de plată către societatea respectivă, documente fără de care nu ar fi fost posibilă încasarea contravalorii facturilor emise.

Anchetatorii precizează că, potrivit unui contract de prestări de servicii încheiat cu o primărie de sector din Bucureşti, inculpatul ar fi trebuit să verifice şi să semneze situaţiile de lucrări, ataşamentele (pozele şi măsurătorile) aferente lucrărilor executate în cadrul contractelor de reabilitare termică încheiate de diferite firme cu primăria de sector şi, totodată, să certifice că sumele solicitate la plată sunt aferente lucrărilor executate.

"În perioada 20 octombrie 2019 - 14 aprilie 2020, inculpatul ar fi primit banii pretinşi în mai multe tranşe - ultima, de 35.000 euro, marţi, când s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante", se precizează în comunicat.

Miercuri acesta urmează să fie prezentat Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

2 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu

3 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

4 Se înmulțesc fulgerele / Ramona Ursu: Incredibil acest Florin Cîțu. Mincinos, lipsit de scrupule, iresponsabil, …

5 Vești proaste pentru Cîțu! Procurorul DNA care s-a autosesizat în dosarul vaccinurilor este cel care „l-a trim…