DNA: Reținere într-un caz de trafic de influență pentru a-l determina pe un președinte de bancă să încheie contracte

DNA: Reținere într-un caz de trafic de influență pentru a-l determina pe un președinte de bancă să încheie contracte

Procurorii DNA au dispus reținerea lui Bogdan-Viorel Mitu, pentru trafic de influență, după ce a cerut bani de la reprezentanții unor firme IT pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unor contracte.

El va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Bogdan Mitu a pretins în a doua jumătate a anului 2011 și a primit, în perioada ianuarie — septembrie 2012, suma totală de peste 960.000 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de patru contracte, în valoare totală de aproximativ 700.000 euro.

Procurorii susțin că, într-un context asemănător, el a pretins (decembrie 2010) și a primit (februarie 2011 și februarie 2012) suma totală de peste 532.000 lei de la reprezentantul unei alte firme cu același profil, pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unui contract în valoare de peste 643.000 euro.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IGPR — Direcția pentru Operațiuni Speciale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

2 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

3 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

4 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși

5 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62