DNA: Reținere într-un caz de trafic de influență pentru a-l determina pe un președinte de bancă să încheie contracte

DNA: Reținere într-un caz de trafic de influență pentru a-l determina pe un președinte de bancă să încheie contracte

Procurorii DNA au dispus reținerea lui Bogdan-Viorel Mitu, pentru trafic de influență, după ce a cerut bani de la reprezentanții unor firme IT pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unor contracte.

El va fi prezentat miercuri Tribunalului București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis miercuri AGERPRES, Bogdan Mitu a pretins în a doua jumătate a anului 2011 și a primit, în perioada ianuarie — septembrie 2012, suma totală de peste 960.000 lei de la reprezentantul unei firme IT, pentru a-l determina pe președintele unei unități bancare cu capital majoritar de stat să dispună încheierea unui număr de patru contracte, în valoare totală de aproximativ 700.000 euro.

Procurorii susțin că, într-un context asemănător, el a pretins (decembrie 2010) și a primit (februarie 2011 și februarie 2012) suma totală de peste 532.000 lei de la reprezentantul unei alte firme cu același profil, pentru încheierea, cu aceeași bancă, a unui contract în valoare de peste 643.000 euro.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul ofițerilor de poliție din cadrul IGPR — Direcția pentru Operațiuni Speciale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…