DNA: S-a înregistrat un dosar privind ABUZUL de COLOANE OFICIALE. Vizați, Oprea și Nițu-SURSE

DNA: S-a înregistrat un dosar privind ABUZUL de COLOANE OFICIALE. Vizați, Oprea și Nițu-SURSE

Direcția Națională Anticorupție a precizat, la solicitarea AGERPRES, că joi s-a înregistrat un dosar penal ca urmare a două denunțuri având ca obiect legalitatea folosirii repetate a dispozitivelor de însoțire în trafic de către conducători de instituții, privind fapte aflate în competența de soluționare a DNA. Surse spun că denunțurile îi vizează pe Gabriel Oprea și procurorul general Tiberiu Nițu.

Dosarul privind accidentul in care si-a pierdut viata politistul Bogdan Gigina a fost preluat de Parchetul General, existand suspiciunea ca Gabriel Oprea a folosit abuziv coloana oficiala, a anuntat miercuri Digi 24.

Pe 28 octombrie, ONG-urile APADOR-CH si SAR au cerut procurorilor DNA sa cerceteze acuzele din presa privind folosirea abuziva a echipajelor politiei rutiere de catre ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Cele doua asociatii invoca articolul 13 din Legea nr. 78/2000, care prevede ca fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

articol in curs de actualizare


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 VIDEO Priviți noua „drăcovenie” scoasă de americani din „cutia cu maimuțe”