DNA: Șase oameni de afaceri trimiși în judecată în dosarul Avicola Călărași; prejudiciul depășește 7 milioane de lei

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată a șase oameni de afaceri, precum și a societății Avicola Călărași, într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 7 milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, Orlando Emil Daher și Hanna Daher, la data faptelor reprezentanți ai SC Avicola Călărași SA, sunt acuzați de evaziune fiscală în forma evidențierii în actele contabile sau în alte documente legală a cheltuielilor care nu au la bază operațiuni reale ori evidențierea altor operațiuni fictive în formă continuată și constituirea unui grup infracțional organizat.

Acuzația de evaziune fiscală a fost reținută și în sarcina societății Avicola Călărași, în timp ce Mahmoud Sleiman Moubarak, Andrei Sileanu, Daniel Marian Raicu și Abdoulmounim Alzaid au fost trimiși în judecată pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată.

"În cursul anului 2010, inculpatul Moubarak Mahmoud Sleiman și alte persoane, în calitate de administratori ai mai multor societăți comerciale, au constituit un grup infracțional organizat în scopul săvârșirii mai multor infracțiuni de evaziune fiscală, la care au aderat ulterior și inculpații Daher Orlando Emil și Daher Hanna. Aceștia din urmă, în calitate de reprezentanți ai SC Avicola Călărași SA, au fost de acord să utilizeze atât societățile comerciale controlate de Moubarak Mahmoud Sleiman cât și infrastructura de transport și cea bancară pusă la punct anterior, în vederea sustragerii de la plata obligațiilor fiscale", se precizează în comunicat.

Conform aceleiași surse, reprezentanții Avicola Călărași, beneficiind de ajutorul celorlalți inculpați, au evidențiat în documentele contabile operațiuni comerciale intracomunitare fictive, prin folosirea unor circuite economice deja formate și societăți comerciale coordonate de membrii grupului, totul având ca scop deducerea ilegală a TVA.

Potrivit anchetatorilor, prejudiciul total cauzat bugetului statului se ridică la 7.305.211 de lei, sumă cu care ANAF s-a constituit parte civilă în procesul penal, fiind dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile și asupra sumelor de bani deținute în conturile bancare de către SC Avicola Călărași SA.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Călărași.

DNA precizează că inculpații Mahmoud Sleiman Moubarak, Daniel Marian Raicu și Abdoulmounim Alzaid au mai fost trimiși în judecată în două dosare, în cursul anului 2016, pentru infracțiuni similare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / În PSD se vorbește despre iminenta punere sub acuzare a lui Dragnea, Carmen Dan și Dăncilă în Dosar…

2 Hai, că se poate! Cîțu anunță înghețarea salariilor demnitarilor, concedieri din aparatul bugetar, interzicere…

3 ULTIMĂ ORĂ / Ministrul de interne îl va destitui pe Raed Arafat săptămâna viitoare

4 Prostul politicii românești a rămas fără partid. Toți membrii celei mai mari organizații au demisionat scuipân…

5 Guvernul PNL, un prim pas spre decență: Pensia nu va mai putea fi cumulată cu salariul la stat

recomandări

Te ia DNA: Ioan Chelaru

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Caracatița asta evadează ca-n filme dintr-un borcan