DNA: Sechestru pe banii din conturile Olguței Vasilescu până la concurența sumei de peste 902.000 lei

DNA: Sechestru pe banii din conturile Olguței Vasilescu până la concurența sumei de peste 902.000 lei

Direcția Națională Anticorupție informează luni că procurorii au instituit măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani, în lei sau valută, aflate în conturi deținute în bănci de primarul municipiului Craiova, Olguța Vasilescu, până la concurența sumei de peste 902.000 lei.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis luni AGERPRES, suma este raportată la infracțiunile reținute în sarcina inculpatei — trei infracțiuni de folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, patru infracțiuni de luare de mită și două infracțiuni de spălare de bani.

"Prin aceeași ordonanță s-a dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra sumelor de bani și asupra unor imobile aparținând inculpaților Radu Cosmin Preda, administratorul public al Craiovei, și Elena Daniela Popescu, reprezentant al unei asociații non profit, până la concurența sumei de 568.291,37 lei, raportată la infracțiunile de complicitate la luare de mită, instigare la spălare de bani, respectiv spălare de bani, reținute în sarcina celor doi inculpați", se arată în comunicat.

DNA precizează că aceste măsuri asigurătorii au fost dispuse de procurorii anticorupție în vederea confiscării speciale și pentru garantarea executării cheltuielilor judiciare.

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, a declarat luni, la ieșirea din sediul DNA, că procurorii i-au comunicat că i s-a pus sechestru pe avere .

"Așa ceva nu există. N-am casă, n-am mașină, asta este situația", a susținut însă Vasilescu.

La sosirea la DNA, ea afirmase că dacă e luni e "ziua PSD-ului". "Dacă e luni, e PSD-ul. Am auzit că a fost coadă astăzi și sper că nu le-au dat la toți chiar foarte mult, a mai rămas ceva și pentru mine", a spus Olguța Vasilescu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Cu ăștia vrea Rusia să cucerească Ucraina?

2 VIDEO Păzea, Ucraina, că vin trupele de „elită” ale Rusiei!

3 Pe internet circulă informația neconfirmată că Xi Jinping a fost plasat în arest la domiciliu de către Armată

4 Bătrânul care s-a aruncat cu soția de la etajul 7 a fost demnitar în Guvernul Văcăroiu / Ce a scris în biletul de adio

5 I-a condamnat la moarte / Putin a refuzat cererea comandanților ruși de retragere din orașul Herson, într-un mod ordonat, pentru salvarea vieților solda…