DNA: Stelian Lupu, fost şef al Serviciului de permise şi înmatriculări Teleorman, judecat pentru luare de mită

DNA: Stelian Lupu, fost şef al Serviciului de permise şi înmatriculări Teleorman, judecat pentru luare de mită

Stelian Lupu, fost şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Teleorman, a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat că ar fi luat mită pentru promovarea unor candidaţi la proba practică din cadrul examenului pentru obţinerea carnetului de şofer.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis, luni, AGERPRES, procurorii anticorupţie au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Stelian Lupu, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Teleorman, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea a patru infracţiuni de luare de mită, Daniel Cristian Eib, ofiţer de poliţie, la data faptelor şef al Compartimentului Înmatriculări Vehicule din cadrul SPCRPCIV Teleorman, pentru patru infracţiuni de luare de mită, Cristian Velcea, ofiţer de poliţie, la data faptei şef al Compartimentului Permise de Conducere şi Examinări din cadrul Serviciului, pentru luare de mită, dar şi a unei alte persoane, pentru dare de mită (cinci fapte), trafic de influenţă (şase fapte) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În acelaşi dosar au fost deferite justiţiei, în stare de libertate, alte 13 persoane, fiind acuzate de dare de mită, fals în înscrisuri sub semnătură privată, delapidare, cumpărare de influenţă, trafic de influenţă, comise în forma autoratului şi/sau a complicităţii.

Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriu că, în cursul acestui an, cei trei ofiţeri de poliţie ar fi pretins şi primit, direct sau prin intermediar, de la mai multe persoane (inculpaţi în prezenta cauză), diferite sume de bani şi bunuri în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, dintre care promovarea unor candidaţi la proba practică privind examenul pentru obţinerea permisului de conducere şi înmatricularea unor autoturisme.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Teleorman, cu propunere de a se menţine măsurile preventive şi asigurătorii dispuse în cauză. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”