DNA: Subcomisarul Voicu de la Secția 19 Poliție București, trimis în judecată în stare de arest

DNA: Subcomisarul Voicu de la Secția 19 Poliție București, trimis în judecată în stare de arest

Subcomisarul Iulian Voicu de la Secția 19 Poliție din București a fost trimis în judecată joi, în stare de arest preventiv, într-un dosar instrumentat de procurorii Secției de combatere a corupției din cadrul DNA. Voicu este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și favorizarea făptuitorului, potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES.

"În perioada 6.02.2016 — 16.02.2016, inculpatul Voicu Iulian, în calitate de subcomisar de poliție (...), a pretins și a primit de la o persoană (martor denunțător) suma de 600 de euro, în schimbul căreia i-a acordat ajutor fratelui acesteia din urmă, în scopul împiedicării executării unei pedepse privative de libertate. Concret, ofițerul de poliție a anunțat-o pe martoră că fratele ei este urmărit general și internațional, atenționând-o totodată ca acesta să nu revină în țară, întrucât va fi reținut și predat organelor de poliție", se precizează în comunicat.

Procurorii mai susțin că polițistul a sfătuit-o pe martoră să nu comunice prin telefon cu fratele ei decât într-o manieră codificată, întrucât discuțiile telefonice sunt interceptate și există posibilitatea localizării acestuia.

Alte infracțiuni ar fi fost comise de subcomisarul Voicu până pe 23 februarie 2016, când a fost prins în flagrant.

"Inculpatul Voicu Iulian le-a creat aparența unor persoane (martori denunțători) că ar avea influență asupra unor funcționari publici din cadrul Poliției Române, în competența cărora intră aprobarea transferului unei persoane private de libertate și le-a promis acestora că îi va determina pe funcționarii publici respectivi să aprobe transferul acesteia de la un anumit centru de reținere și arestare preventivă la un alt centru, ambele aflate pe raza Poliției Capitalei. În acest scop, la data de 23 februarie 2016, inculpatul a pretins pentru sine și funcționarii față de care a afirmat că are influență suma de 3.000 de euro, din care a primit efectiv 1.000 de euro, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul București, cu propunerea de menținere a arestării preventive.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Mi-am pierdut fiul. Fiul meu Xavier este mort, ucis de virusul wok”

2 Totul a fost, de fapt, o farsă?

3 VIDEO „Nu mai am așteptări de la viață…”

4 Rezervele secrete ale Chinei

5 Dr. Nae / „Homosexualii sînt o anxietate majoră pentru bărbatul tradiţional fiindcă orientarea lor sexuală subminează însăşi identitatea masculină trad…