DNA: Un director al societății de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport "Smart" a fost trimis în judecată

DNA: Un director al societății de Mentenanță a Rețelei Electrice de Transport "Smart" a fost trimis în judecată

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului Liviu Petrache, seful Directiei de Mentenanta si Dezvoltare din cadrul Societatii pentru Servicii de Mentenanta a Retelei Electrice de Transport (SMART) SA, societate de interes national detinuta de stat. Acesta este acuzat de trafic de influenta.

In acelasi caz a mai fost trimis in judecata si Mariu Merfu, administrator al unei societati comerciale, acesta fiind acuzat de cumparare de influenta.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, in perioada 20- 30 aprilie 2015, Liviu Petrache, in calitate de director al Directiei Mentenanta si Dezvoltare a S.C. SMART S.A., a pretins si primit pentru sine si pentru altii, de la inculpatul Merfu Marius, 4 telefoane mobile, in valoare totala de circa 16.000 lei, in schimbul interventiilor sale la nivelul decidentilor din cadrul Sucursalei Constanta a societatii de stat S.C. SMART SA, pentru plata unei facturi catre firma cumparatorului de influenta.

Concret, Liviu Petrache a pretins si primit cele 4 telefoane mobile in schimbul promisiunii de interventie, astfel incat sa fie aprobata achitarea unei facturi emisa de societatea inculpatului Merfu Marius.

Ulterior, urmare a intelegerii dintre cei doi, omul de afaceri i-a remis, printr-un intermediar, inculpatului Petrache Liviu un colet ce continea 4 telefoane mobile marca "Samsung Galaxy S6 Edge".

In cauza, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bucuresti, cu propunerea de a se mentine masurile preventive dispuse in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 „Era imposibil de dresat” / Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990