DNA: Vasile Balaican, fost procuror, trimis în judecată pentru trafic de influență

DNA: Vasile Balaican, fost procuror, trimis în judecată pentru trafic de influență

Procurorii DNA l-au trimis în judecată, sub control judiciar, pe Vasile Balaican, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța la data faptei, pentru trafic de influență.

În dosar a fost deferit justiției și Răzvan Dimoftache, pentru cumpărare de influență.

Potrivit unui comunicat al DNA transmis marți AGERPRES, în 10 februarie și 5 martie 2012, Vasile Balaican a primit de la Răzvan Dimoftache suma totală de 500 de euro în două tranșe pentru a-și trafica influența pe lângă procurorul de caz dintr-un dosar al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tulcea.

DNA precizează că magistratul a lăsat să se creadă că are influență asupra procurorului respectiv care instrumenta dosarul în care Dimoftache era cercetat pentru comiterea unei infracțiuni la regimul circulației. Anchetatorii susțin că Vasile Balaican a promis că îl va influența pe procuror astfel încât acesta să dispună față de Răzvan Dimoftache o soluție favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel Constanța, cu propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”