Doar 50.000 de români au economii de peste 100.000 € în bănci

Doar 50.000 de români au economii de peste 100.000 € în bănci

Raportat la populația României, un număr infim de mic de români au viața viața asigurată, cel puțin pe termen mediu, cu economii de peste 100.000 € în bănci.

„Undeva un pic peste 50.000 de persoane au depozite de peste 100.000 euro în toată România, cam 53.000 de persoane, nu mă refer doar la CEC Bank, ci la nivel de țară.

Fac mențiunea că poate fi același client de mai multe ori, adică poate avea depozite la cinci bănci și apare astfel de cinci ori.

Nu știm care este probabilitatea ca un client să fie de mai multe ori. Nu primim astfel de informații. Raportat la o întreagă populație, este destul de puțin”, a declarat Adina Călin, director produse și servicii la CEC Bank, a în podcastul lui Mihai Morar, „Fain şi simplu”.

În România, banii depuși la bănci sunt garantați de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Suma maximă garantată de FGDB este 100.000 de euro, echivalent în lei, per deponent per bancă, atât pentru persoane fizice cât și pentru persoane juridice.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…