Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo (1 martie), din cauza coronavirusului

Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo (1 martie), din cauza coronavirusului

Organizatorii maratonului de la Tokyo, programat pe 1 martie, au decis ca la start să se alinieze doar sportivii de elită, pentru a evita riscul propagării coronavirusului în Japonia, unde numărul cazurilor continuă să crească, relatează EFE.

La maratonul de la Tokyo erau aşteptaţi circa 38.000 de participanţi, dar în urma deciziei organizatorilor, puţin peste 200 de atleţi de elită vor putea lua parte la eveniment. Un purtător de cuvânt al guvernului nipon a conformat luarea unor măsuri sporite de protecţie, dar nu a confirmat sau dezminţit informaţia vehiculată de media japoneză.

Maratonul de la Tokyo este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2020 şi sportivii japonezi vor profita de acest concurs pentru a-şi asigura calificarea la evenimentul care are loc la vară.

Până duminica trecută, Japonia a confirmat 414 cazuri de coronavirus, inclusiv cele 355 de persoane contagioase de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Epidemia de coronavirus, izbucnită în oraşul Wuhan, a afectat peste 70.500 persoane în China, dintre care 1.170 au decedat.
AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Simple zvonuri?

2 Ea este avocata de 26 de ani care s-ar fi sinucis

3 VIDEO Sex mistic în temple, dansuri în pielea goală şi spirale yoga

4 De citit!

5 VIDEO Voi vedeți ce se întâmplă pe Autostrada A1 Sibiu - Pitești?