Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo (1 martie), din cauza coronavirusului

Doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo (1 martie), din cauza coronavirusului

Organizatorii maratonului de la Tokyo, programat pe 1 martie, au decis ca la start să se alinieze doar sportivii de elită, pentru a evita riscul propagării coronavirusului în Japonia, unde numărul cazurilor continuă să crească, relatează EFE.

La maratonul de la Tokyo erau aşteptaţi circa 38.000 de participanţi, dar în urma deciziei organizatorilor, puţin peste 200 de atleţi de elită vor putea lua parte la eveniment. Un purtător de cuvânt al guvernului nipon a conformat luarea unor măsuri sporite de protecţie, dar nu a confirmat sau dezminţit informaţia vehiculată de media japoneză.

Maratonul de la Tokyo este criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2020 şi sportivii japonezi vor profita de acest concurs pentru a-şi asigura calificarea la evenimentul care are loc la vară.

Până duminica trecută, Japonia a confirmat 414 cazuri de coronavirus, inclusiv cele 355 de persoane contagioase de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Epidemia de coronavirus, izbucnită în oraşul Wuhan, a afectat peste 70.500 persoane în China, dintre care 1.170 au decedat.
AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene