Doar intoxicare?/Un canal rusesc important anunță că 12 avioane de luptă F-16 au ajuns deja din România în Ucraina

Doar intoxicare?/Un canal rusesc important anunță că 12 avioane de luptă F-16 au ajuns deja din România în Ucraina

Evenimente majore par să fie în plină desfășurare în Ucraina chiar înaintea Crăciunului. Importantul canal de Telegram rusesc Rybar, apropiat de serviciile de informații ale Armatei, afirmă că 12 avioane de luptă F-16 au ajuns deja din România în Ucraina și ar fi început să opereze în teatrele de operațiuni.

Informațiile despre avioanele F-16 sunt destul de contradictorii. Pe de o parte, canalul Rybar, asociat serviciilor de informații ale Armatei ruse, spune că 12 avioane F-16 au fost deja livrate din România în vestul Ucrainei și că au ajuns la Ujgorod și Ivano-Frankivsk. Unele dintre acestea staționează în Dnipro, Krivoi Rog și Starokostiantiniv. Conform aceluiași canal de Telegram, încă 3 avioane F-16 se află în România și sunt folosite pentru antrenarea piloților ucraineni.

Pe de altă parte, canalul independent bielorus Nexta scrie pe Twitter, citând un raport al Institutului pentru Studiul Războiului (ISW), că avioanele F-16 sunt așteptate în Ucraina în următoarea săptămână.

ISW menționează: „Deși premierul olandez Rutte n-a confirmat termenul-limită de livrare pentru F-16, un document recent de strategie de la Ministerul Apărării din Estonia a notat că Olanda, Danemarca, Norvegia și Belgia deja s-au angajat să ofere Ucrainei avioanele F-16 «până la sfârșitul anului»”.

SURSA: ziaristii.com


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?