Doar MANIPULARE SECURISTĂ/CNCD a RESPINS PLÂNGEREA Antena3 făcută lui Tăpălagă, Bot și Kamikaze

Doar MANIPULARE SECURISTĂ/CNCD a RESPINS PLÂNGEREA Antena3 făcută lui Tăpălagă, Bot și Kamikaze

A fost doar o intoxicare/șantaj. CNCD a respins așa zisa plângerea a Antena3 împotriva ziariștilor care, potrivit lor i-ar fi jignit pe vârsticii prezenți la mitingul de susținere al varaniștilor.

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării a luat în discuţie, în şedinţa de miercuri, 2 martie, plângerile depuse de Antena 3 împotriva jurnaliştilor Mălin Bot (Evenimentul zilei), Dan Tăpălagă (HotNews) şi împotriva publicaţiei Kamikaze. CNDC a stabilit că articolele publicate de cei reclamaţi nu conţit afirmaţii discriminatorii la adresa participanţilot la mitingul Antena 3. 

"Cu privire la plangerea inaintata de S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Malin Bot, intitulat “Mineriada lui Voiculescu a esuat in fata valului urias de dezaprobare care l-a lovit pe Klaus Iohannis”, publicat pe pagina de internet a cotidianului Evenimentul Zilei, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi).

Cu privire la plangerea inaintata de S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolelor publicate pe pagina de internet a cotidianului Kamikaze, intitulat “Cei 1000 de psihopati care au fost la protestul Antenei 3 nu reprezinta batranii din Romania!” si “Live de la basina Antenei 3: 10 lucruri de la cel mai penibil protest din istoria Romaniei”, s-a constatat ca opiniile exprimate constituie discriminare si incalca dreptul la demnitate al persoanelor varstnice si al celor cu afectiuni psihice conform prevederilor art.2 alin.1 si art.15 din O.G. nr. 137/2000, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si s-a aplicat sanctiunea de avertisment, formulandu-se totodata o recomandare privind evitarea folosirii unui astfel de limbaj pe viitor. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi).

Cu privire la plangerea inaintata S.C. Antena 3 S.A. impotriva articolului scris de jurnalistul Dan Tapalaga, intitulat “Multumim, Antena 3!”, publicat pe pagina de internet a publicatiei online HotNews, s-a constatat ca opiniile exprimate nu constituie fapta de discriminare, nu incalca dreptul la demnitate al persoanelor in cauza si se incadreaza in limitele libertatii de exprimare. Vot: in unanimitate a celor prezenti (8 voturi)", precizează CNCD.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 A fost arestat interlopul care jefuia români în benzinăriile din Austria

3 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

4 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

5 Așa arată sfidarea României...