Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

Degeaba scapă PSD de indezirabilii din echipa lui Dragnea care enervau atât de mult electoratul încât îl scoteau la vot. Degeaba încearcă să pună pe listă figuri cu credibilitate publică mai ales în domeniul sanitar. Toată spoiala se face țăndări când iese Gabriela Firea în față microfoanelor și dă din toate puterile o palmă rahatului ipocriziei de sare până la cer, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  SpotMedia.ro .

Așa s-a întâmplat când fosta primăriță, deja cu birou de senatoare, s-a apucat să someze guvernul să deschidă școlile în București și să critice violent închiderea lor.

”Care este motivul pentru că școli din Capitală în care nu a fost niciun caz sau poate un caz-două să fie oprite cursurile? Nu există nicio justificare! Cerem noului prefect al Capitalei (Traian Berbeceanu – n.red.) să redeschidă școlile din Capitală.

Ce este de făcut? Ce face toată Europa! Să fie testați elevii, profesorii și acolo unde se constată (cazuri de coronavirus – n.red.), doar acolo se poate închide o clasă sau mai multe sau poate, în extremis, o școală. Dar nu să iei o măsură atât de radicală, nedreaptă și de neexplicat, de a închide toate unitățile de învățământ dintr-un oraș cum este Bucureștiul, un oraș așa de mare, doar pentru că așa vrea Guvernul!”

Pe fond, eu nu o contrazic pe dna Firea. Da, țările UE care intră pe rând în carantină mai mult sau mai puțin extinsă, pentru că nu stau cu ochii pe cifrele din sondaje, ci pe crifrele Covid, au stabilit aproape unanim că între toate costurile economice și sociale ale pandemiei există unul care nu poate și nu trebuie plătit: educația copiilor, pentru că el este un cost imens pentru viitor.

Dar Gabriela Firea este ultimul om de pe planeta Pământ care poate invoca așa ceva și, în orice caz, nu înainte de a cere iertare pentru toate deciziile luate că primar general.

Dna Firea a fost primarul cu un număr record de decizii/solicitări de a închide școala. Nici nu începea bine să ningă că dna Firea spunea: ”Eu prefer să venim întotdeauna cu măsuri de prevenție. Prefer să se spună că am fost ușor-ușor prea alertați decât să numărăm victime”. Și copiii, cu părinți cu tot și, evident, fără vreo compensație financiară, rămâneau acasă.

Preventiv a povocat și haosul total în București în toamna lui 2017 în așteptarea furtunii apocaliptice care nu a mai venit.

De ce făcea asta? Pentru că atunci când bucureștii se mișcau mai puțin, nu se vedea la fel cât de dezastruoase erau deszăpezirea, circulația mijloacelor de tansport în comun și curățarea trotuarelor.

Veți spune că stiuația Covid e diferită. Așa este! Dar despre școli la vreme de Covid ce zicea dna Firea în martie, la câteva sute de cazuri la nivel național? ”Că părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor.

Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”.

Ce spune acum dna Firea, la 1.000 de cazuri/zi doar în București?” Am și eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, sute de mame. Toată lumea e îngrijorată în legătură cu copiii. Nu se poate compara învățământul tradițional, în clasă, cu cel online. Copiii sunt afectați emoțional, nu mai socializează, nu își mai văd colegii, profesorii.

De asemenea, sub nicio formă calitatea educației nu e aceeași în online. Asta o spun specialiștii, nu doar noi. Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheați de bunici, iar ei nu sunt familiarizați cu toată metodologia online. E normal. Costurile pentru părinții care rămân acasă sunt foarte mari, dar văd că acest lucru nu îngrijorează Guvernul”.

Mă întreb ce fel de femeie, ce fel de om trebuie să fii ca să te folosești atât de grosier de calitatea de părinte pentru a fundamenta emoțional decizii care mai sunt și contradictorii pe deasupra.

Pentru dna Firea e un obicei care i s-a mai întors ca bumerangul. Vă amintiți probabil poza cu copiii săi în clasă, când părinții obișnuiți nu au avut voie să treacă de gardul școlii.

Eu sunt ferm convinsă că dacă decizia ar fi fost de deschidere a școlilor, dna Firea era prima care striga ca din gură de șarpe că este o inconștiență și că școlile ar trebui să rămână închise, pentru că inima ei de mama așa îi spune.

Marcel Ciolacu tot încearcă să sugereze o reformă, dar din timp în timp, alde Gabriela Firea nu se poate abține și aduce aminte cine este și rămâne PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa