Doborârea A-50: au apărut imagini din satelit ale locului prăbușirii

Doborârea A-50: au apărut imagini din satelit ale locului prăbușirii

Se știe că incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați.

Foto: Nexta TV via X

În seara zilei de 23 februarie, un avion rusesc de detectare a radarului cu rază lungă de acțiune A-50 a fost doborât. Au apărut imagini din satelit de la locul căderii sale, care, conform Radio Liberty, este satul Trudova Armenia din teritoriul Krasnodar al Federației Ruse. Fotografiile au fost publicate de serviciul rus Radio Liberty.

Filmarea arată urme de incendiu. Se știe că incendiul a cuprins o suprafață de aproximativ 4.500 de metri pătrați.

Ucraina a susținut că avionul a fost doborât. Cu toate acestea, Ministerul Apărării al Federației Ruse nu a comentat această informație. Este de remarcat faptul că unele canale Telegram rusești răspândesc informații că, de fapt, cauza doborârii avionului a fost un „foc prietenesc”, așa cum a fost cazul doborârii unui alt A-50 cu câteva săptămâni mai devreme.

Foto: Nexta TV via X

Foto: Nexta TV via X

În același timp, serviciile de informații britanice consideră că distrugerea unui alt A-50 rusesc „pune sub semnul întrebării” eficacitatea aviației ruse.

Doborârea avionului A-50

În seara zilei de 23 februarie, un avion rusesc A-50 a fost doborât. În acel moment se afla deasupra Mării Azov. Avionul a căzut pe teritoriul Rusiei. Se știe că în avion se aflau 10 ruși - întregul echipaj (cinci maiori, trei căpitani, un steward și un locotenent) a fost eliminat. Avionul A-50 doborât este al patrulea de acest tip doborât de armata ucraineană.

Pe 25 februarie, șeful Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Kyrylo Budanov , a raportat că doar 6 astfel de avioane au rămas în Rusia.

Dacă „un alt A-50 va „cădea”, atunci serviciul non-stop va trebui să fie oprit”, a spus el.

Este de remarcat faptul că acesta nu este primul A-50 distrus deasupra Mării de Azov. În ianuarie 2024, un alt astfel de avion a fost distrus. La acel moment, s-a mai raportat și că un avion Il-22 a fost doborât.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat