Dobrovolschi: Comisia prezidențială privind Proiectul de țară nu va face o listă de măsuri, ci va fi un document politic

Dobrovolschi: Comisia prezidențială privind Proiectul de țară nu va face o listă de măsuri, ci va fi un document politic

Purtătorul de cuvânt al președintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat marți că la nivelul Comisiei prezidențiale privind Proiectul de țară nu se va realiza o listă de măsuri, ci un document politic cu linii de dezvoltare și de modernizare a României.

"Această comisie nu va face o listă de măsuri, nu va fi o strategie, va fi un document politic, vor fi trasate niște obiective, niște ținte clare, care să arate cum trebuie să se dezvolte România, ce linii de dezvoltare, de modernizare trebuie să urmeze România în perioada următoare, practic cum ne dorim să arate România ca membru al UE, ce nivel de ambiții vrem să avem ca membru al UE, care este locul nostru, rolul nostru în UE. (...) Nu putem vorbi despre o suprapunere a acestui proiect cu alte strategii, cu proiecte de guvernare, pentru că nu este rostul acestui proiect de țară. Este un proiect pe termen mediu și lung, adică depășim chestiunile cotidiene, luptele politice sau interesele de moment, dar fiecare partid va avea posibilitatea prin prezența în această comisie să-și promoveze propriile idei", a spus Dobrovolschi.

Ea a arătat că această comisie prezidențială are o componentă politică, existând reprezentanți din partea tuturor partidelor parlamentare.

"Asta ar trebui să garanteze susținerea politică — un element foarte important pentru că aceste obiective trebuie să se afle dincolo de controverse, de interese de partid contextuale, trebuie să fie niște lucruri generale, niște ținte foarte clare care trebuie să rămână indiferent de ceea ce se întâmplă în fiecare zi pe scena publică", a afirmat purtătorul de cuvânt al președintelui.

Potrivit acesteia, Proiectul de țară va fi supus unei etape de dezbatere publică.

"Ne așteptăm nu la o strategie, pentru că s-au făcut foarte multe strategii în ultima perioadă, nu ne așteptăm la o listă de măsuri, ci la niște obiective foarte clare care să se bucure de consens și susținere politică", a arătat Dobrovolschi.

Pentru această comisie au fost nominalizate 23 de persoane — zece membri independenți, un reprezentant al Guvernului, câte doi reprezentanți ai formațiunilor și partidelor parlamentare.

Comisia prezidențială privind Proiectul de țară își va desfășura activitatea la nivelul Administrației Prezidențiale și va fi coordonată de consilierii prezidențiali Leonard Orban și Cosmin Marinescu.

În perioada imediat următoare, va avea loc o primă ședință a acestei comisii, care va fi prezidată de șeful statului.

AGERPRES/(A — autor: Florentina Peia, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...