Doctorul Riza, fost director al Spitalului Județean Craiova, s-a sinucis

Doctorul Riza, fost director al Spitalului Județean Craiova, s-a sinucis

Doctorul Mugur Riza, care a lucrat în cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, și-ar fi pus capăt zilelor, ieri-dimineață, fiind găsit spânzurat într-o anexă gospodărească din locuința sa.

Potrivit primelor informații oferite de reprezentanții IPJ Dolj, ieri, în jurul orei 14.30, poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Melineşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că un bărbat a fost găsit spânzurat în locuinţa pe care o deţine pe raza localităţii Floreşti.

Ieri-dimineaţă, doctorul Riza s-ar fi deplasat singur la locuința din respectiva localitate, iar pentru că nu a mai răspuns la telefon, soția a mers să verifice dacă totul este în ordine. Poliţiştii doljeni s-au deplasat la faţa locului, unde au identificat un bărbat, de 64 de ani, din Craiova, care a fost găsit spânzurat într-o anexă gospodărească.

Din surse ale Gazetei de Sud, bărbatul este doctorul Mugur Riza, care a lucrat în cadrul Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova. Doctorul nu a lăsat niciun mesaj de adio, iar poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă, urmând a fi dispusă efectuarea unei expertize medico-legale pentru a se stabili cu exactitate cauza decesului.

Un medic controversat

Medicul urolog Mugur Riza a fost în centrul mai multor scandaluri la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova, de unde a fost concediat de două ori, ultima dată în luna iunie a anului trecut. Desfacerea contractului de muncă a survenit în urma nenumăratelor sesizări ale colectivului Clinicii de Urologie cu privire la comportamentul agresiv al acestuia.

Prima decizie de încetare a contractului de muncă a fost luată în luna octombrie 2018 şi a fost contestată de medic în instanţă. În februarie 2019, Riza a revenit pe post şi a obţinut chiar şi plata salariilor din octombrie şi până la reangajare. Hotărârea Tribunalului Dolj a fost atacată cu apel de juriştii Spitalului de Urgenţă Craiova.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Curții de Apel Craiova, instanţă care s-a pronunţat pe 29 mai. Judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondat apelul formulat de unitatea medicală. Riza spunea anul trecut că va câştiga şi procesul prin care contesta ultima concediere.

Ce spunea doctorul Riza despre acuzatori

„Am citit cele 11 pagini aberante, care nu sunt altceva decât aceleaşi defăimări şi acuze. Vezi Doamne, eu muşcat, zgâriat, scuipat, bătut, omorât la ei, prostii, în diferite zile, începând cu 1 martie, când am fost, prin decizia tribunalului, reîncadrat fiindcă s-a dovedit că au vicii de procedură şi, la fel, nici pe fond nu aveau dreptate. Acum, când au mai simţit şi decizia definitivă de alaltăieri a Curţii de Apel, unde o parte din oamenii cu experienţă în avocatură (…) au câştigat, s-au bosumflat. (…)“, spunea doctorul anul trecut.

Mugur Riza era sigur că va câştiga din nou procesul. „Am citit documentul ăsta de 11 pagini, pe verso am scris imediat „contest“ fiindcă e o măsură abuzivă, o măsură ticluită (…) Sigur că justiţia le va da în cap până îşi bagă minţile în cap, dacă le-or băga. Că mă duc în vacanţă iar pe banii lor pe urmă, nici o problemă. De alaltăieri a început vara. Ce să fac, să muncesc pe căldură, pe bani puţini? Mai bine mă distrez la Dunăre sau la mare, pe bani mai mulţi. Nu îi dau în judecată, că sunt prostiile lor, se dau singuri în judecată. E un abuz în serviciu şi autoritate de lucru judecată (…)

Eu nu mă bat cu ei deloc, îi las să se bată singuri în justiţie şi o să râd cu gura până la urechi fiindcă din 2001, când am fost directorul acestui spital, pus de Adrian Păunescu, şi până acum scorul este de 17-0 la procese penale pentru Riza Liviu Mugur“, spunea medicul urolog în vara anului trecut.

Riza, asistent universitar la UMF Craiova

Doctorul Riza preda şi la Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie Craiova, specializarea Urologie, ca asistent universitar. „Tot ce ştim este că şi-a făcut datoria în on-line la disciplina opţională pe care o preda dumnealui. Era în regulă. Ştim doar de procesele cu spitalul judeţean“, a spus un reprezentant al UMF Craiova, relatează  Gazeta de Sud .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren