Document-BOMBĂ! Tatăl Proastei a fost condamnat și grațiat pe timpul lui Ceaușescu!

Document-BOMBĂ! Tatăl Proastei a fost condamnat și grațiat pe timpul lui Ceaușescu!

Document-BOMBĂ! Tatăl Proastei a fost condamnat și grațiat pe timpul lui Ceaușescu! Tatăl premierului Viorica Dăncilă s-a numărat printre infractorii de drept comun, condamnați și amnistiați prin decret, în epoca târzie a lui Nicolae Ceaușescu. Un decret din 1986, asimilabil, grosso-modo, ordonanței de urgență pe care Liviu Dragnea o așteaptă acum de la premierul său marionetă, dezvăluie  Recorder.ro .

Sentința poartă numărul 757/1985 și poate fi citită în întregime în documentul de mai jos. Dosarul de instanță în care a fost judecată cauza, numărul 682/1985, nu mai există. A fost dat la macerat în 1995, după ce își depășise termenul legal de conservare:

25 DE ZILE DE ÎNCHISOARE

Procesul penal al lui Filimon Nica a început pe 18 noiembrie 1985 și s-a încheiat pe 12 decembrie, același an. În timpul audierilor, plutonierul a recunoscut toate faptele de care era acuzat.

A fost găsit vinovat de uz de fals, instigare la fals intelectual, înșelăciune în dauna avutului statului și neglijență în serviciu. Detenția lui, ispășită într-o pușcărie din București, a durat tot atât cât a ținut și procesul: 25 de zile.

În cele din urmă, a primit o sentință de trei ani de închisoare cu suspendare și a fost eliberat odată cu pronunțarea condamnării.

Dosarul a fost judecat la Tribunalul Militar Teritorial București. Recorder a găsit sentința în arhivele acestei curți judecătorești și a obținut o copie a ei. Toată anecdotica plutonierului Nica, pe ruta Berceni – Ciorani și înapoi, povestită mai sus, este preluată din acest document.

Citește toată investigația pe  Recorder.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…