Document BOMBĂ/Televiziunea Poloneză dezvăluie planul Blitzkrieg al Germaniei/UE superstat, țările renunță complet la suveranitate! Se LIMITEAZĂ rolul NATO!!!

Document BOMBĂ/Televiziunea Poloneză dezvăluie planul Blitzkrieg al Germaniei/UE superstat, țările renunță complet la suveranitate! Se LIMITEAZĂ rolul NATO!!!

Televiziunea Poloneză TVP – postul de stat – a făcut public LUNI un document pe care Frank-Walter Steinmeier, Ministrul de Externe al Germaniei îl va prezenta în cursul acestei după-amiezi la Praga reprezentanților țărilor din Grupul de la Vișegrad (Polonia Cehia, Slovacia, Ungaria), dezvăluie site-ul inliniedreapta.net

Documentul are 9 pagini și a fost publicat în întregime, în limba engleză, pe site-ul TVP (vezi mai jos).

Documentul poartă semnătura lui Steinmeier și a colegului său francez, Jean-Marc Ayrault.

Pe scurt, el prevede ca, în urma Brexit, UE să devină un superstat.

– Țările membre vor renunța la armata proprie, la serviciile speciale.

– Vor adopta un cod penal comun și un sistem fiscal comun.

– Vor renunța la valuta proprie (cei care nu au renunțat deja) și la banca națională a fiecărui stat.

– Politica în privința imigrației și granițelor va fi comună, „refugiații” vor fi distribuiți țărilor membre.

– Politica internațională față de terțe țări și organizații internaționale va fi și ea comună.

Dar cea mai gavă parte a documentului o reprezintă viziunea germano-franceză privind securitatea și politica de apărare în UE. 

NATO NU ESTE MENȚIONAT NICĂIERI, dar UE devine o „UNIUNE DE SCURITATE”

În acest sens, documentul de poziție al Franței și Germaniei nu menționează nicăieri NATO, definind în schimb UE drept o „uniune de securitate”.
Viziunea de apărare este precedată de o laudă complet nepotrivită a „negoțului” cu Iranul – „acordul istoric” care periclitează însăși existența statului Israel – și o altă laudă privind un „rezultat” UE în domeniul securității – Acordul de la Minsk – asta, probabil, ca să ne dăm noi seama ce ambiții de securitate au Franța și Germania pe continent: „European engagement in the Minsk process has helped to contain a military confrontation in Eastern Ukraine that could easily spiraled out of control.”

Ce alternativă avem (practic la NATO, de moment ce NATO nu e menționat nicicum)? UnEUROPEAN SECURITY COMPACT

„Germany and France propose a European Security Compact which encompasses all aspects of security and defence dealt with at European level.”
Se poate înțelege astfel că tot ce ține de apărare și securitate va trebui tratat la nivel european, în cadrul unui Acord european de securitate – iarăși fără vreo menționare a NATO sau a vulnerabilităților specifice al unei țări.    

Iarăși, NATO pare dispărut din peisajul de securitate din UE, UE fiind actor independent și global:

„France and Germany will promote the EU as an independent and global actor to leverage its unique array of expertise and tools, civilian and military, in order to defend and promote the interests of its citizens. France and Germany will promote a integrated EU foreign and security policy bringing together all EU policy instruments.” 

Altfel spus:

– cei mai importanți responsabili de criza actuală a UE nu numai că nu înțeleg nimic, nu numai că nu își asumă consecințele (da, demisii!) ci vor să trateze criza cu o doză înzecită din toxina care a produs-o!

– graba cu care se face această Blitz-propunere-de-nerefuzat țărilor din Grupul Vișegrad nu anunță nimic bun;

– de subliniat modul de a proceda: Germania și Franța alcătuiesc planul, probabil l-or fi consultat înainte între „cei 6” (Germania, Franța, Italia, Belgia, Olanda Luxemburg) – îl prezintă membrilor UE de categoria a II-a (Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia); România nu e nici măcar categ II, o să afle din presă.

Teme de reflecție:

– ia gândiți-vă ce va însemna ca armata noastră, serviciile, relațiile cu SUA respectiv Rusia, să ni le facă Merkel cu Steinmeier, iar NATO să nu mai conteze;

– să se calculeze intervalul de timp  până ce SUA se căsătorește cu Rusia, indiferent dacă vrea sau nu.

Documentul poate fi studiat și AICI, la www.tvp.info


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Așa o fi?

4 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

5 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”