Document exploziv/Voi ați citit contestația depusă de Terheș la CCR?

Document exploziv/Voi ați citit contestația depusă de Terheș la CCR?

Cererea de anulare a alegerilor prezidențiale depusă la CCR de Cristian Terheș conține indicii explozive! Terheș a cerut CCR să verifice diferența dintre Elena Lasconi și Ciolacu.

”2. Secţiile de votare au contabilizat voturile alabil exprimate pentru candidatul Orban Ludovic, ca fiind voturi exprimate pentru candidata Lasconi Elena Valerica, ca efect al anunţului acestuia de a se retrage din competiţia electorală in favoarea acesteia.

Din informaţiile deţinute, în secţiile de vot cu indicativele B-1278, B-954, MH-179, candidatul Ludovic Orban a înregistrat 85 voturi, 38 voturi, respectiv 36 voturi, în timp ce in procesele-verbale privind consemnarea rezultatelor votării s-a consemnat câte un singur vot pentru candidatul Orban Ludovic in fiecare dintre aceste secţii.

Având în vedere diferenţa de 2.740 voturi îintre candidatul clasat pe locul al doilea și candidatul clasat pe locul al treilea, precum și numărul total de voturi menţionate ca fiind exprimate pentru candidatul Orban Ludovic – 20.089, rezultă că procedeul de transfer” al unor voturi de la un candidat retras la candidatul clasat pe locul al doilea a influentat evident ordinea candidaţilor.

5. Conform art. 48 alin. 2 din Legea nr. 370/2004, sunt nule buletinele de vot pe care nu a fost aplicată ștampila de control a secţiei de votare, buletinele de alt model decât cel legal aprobat, buletinele pe care nu a fost aplicată ştampila cu menţiunea „VOTAT”, buletinele de vot la care ştampila cu menţiunea „VOTAT” este aplicată pe mai multe patrulatere 3 sau în afara acestora”.

Conform Anexa nr. 3 la Procesul-verbal privind rezultatele alegerilor pentru Președintele României, s-a înregistrat un număr de voturi nule de 223.132.

Acest număr este disproporţionat de mare în raport cu diferenţa de voturi dintre candidaţii clasaţi pe primele trei locuri.

În acest sens, în Hotărârea nr. 39/2009, Curtea Constituţională a dispus renumărarea voturilor nule, în cadrul alegerilor pentru funcţia de Președinte al României din anul 2009, în condiţiile în care diferenţa în turul al doilea de scrutin între cei doi candidaţi era de aproximativ 70.000 de voturi, iar numărul voturilor nule era de 138.476.

În cadrul alegerilor din data de 24 noiembrie 2024, diferenţa dintre candidaţii clasați pe locurile al doilea și al treilea este de numai 2.740.

Aceste elemente reprezintă serie de elemente secvențiale care au format un fenomen cu vocația de a schimba voinţa legătorilor, având drept rezultat modificarea ordinii candidaților care pot participa la al doilea tur de scrutin.


Citește și:

populare
astăzi

1 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / Estimările privind procentele partidelor, valabile pentru ora 19.00

2 Încep să apară numele „șefilor de pluton” din „armata” lui Georgescu?

3 LIVE Alegeri parlamentare 2024 / Cum arată ierarhia partidelor după numărarea voturilor din peste 20% dintre secțiile de votare

4 VIDEO Călin Georgescu, declarație de ultima oră

5 Așa o fi? / Scenariu exploziv! Telefonul care a schimbat soarta României / De ce ar fi fost chemat Marcel Ciolacu la Budapesta