Document. Guvernul dă case în București și bani tuturor panaramelor numite de PSD în demnități publice!

Document. Guvernul dă case în București și bani tuturor panaramelor numite de PSD în demnități publice!

Document. Guvernul dă case în București și bani tuturor panaramelor numite de PSD în demnități publice! Cabinetul condus de Viorica Dăncilă va aproba în ședința de vineri o hotărâre de Guvern prin care toții șefii de instituții publice care nu au locuințe pe numele lor în București vor putea beneficia de imobile aflate în proprietatea privată a statului sau de la Regia Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), pentru care statul va deconta cheltuieli de cazare de până la 55.000 de lei pe an, pe toată durata mandatului, relatează  G4Media.ro .

 Astfel, potrivit proiectului de hotărâre, „persoanele care ocupă funcții de viceprim-ministru, ministru de stat, ministru, ministru delegat, precum și funcții asimilate celei de ministru, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București, beneficiază, în limita unui plafon maxim anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință, aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat și propuse în vederea vânzării“.

De asemenea, persoanele prevăzute la art.14 indice 8 alin. 1 din OUG 101/2011, cu excepția celor menționate anterior (este vorba despre consilier de conturi, secretar de stat, subsecretar de stat și funcții asimilate acestora), „precum și conducătorii instituțiilor publice și înalții funcționari publici, pe durata mandatului sau a raportului de serviciu, care nu dețin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinația de locuință în municipiul București beneficiază, în limita unui plafon maxima anual de 55.000 lei, de decontarea cheltuielilor de cazare pentru folosința imobilelor cu destinația de locuință, aflate în proprietatea privată a statului și în administrarea Regiei Autonomă Administrația Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat și propuse în vederea vânzării“.

Pentru locuințele de serviciu, miniștrii și cei cu funcții asimilate, precum și miniștrii delegați vor avea decontate cheltuielilor de cazare tot în limita a 55.000 de lei pe an. În plus, secretarii de stat și cei cu funcții asimilate beneficiază, pe o perioadă de 3 luni de la numirea în funcție, de decontarea cheltuielilor de cazare tot în limita unui plafon de 14.000 de lei.

Totodată, dacă nu sunt disponibile suficiente imobile din fondul locativ al RA-APPS, persoanele care ocupă funcții de demnitate publică numite, respectiv viceprim-ministru, ministru de stat, ministru și ministru delegat, precum și funcții asimilate celei de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat și funcțiile asimilate acestora, dar și înalții funcționari publici vor avea decontată chiria pentru alte locuințe, în baza contractului de închiriere, pentru un plafon maxim de 40.000 de lei anual.

Documentul:

De remarcat că Guvernul va aproba această hotărâre pentru decontarea chiriilor pentru toți șefii de instituții, în condițiile în care este finalul lunii ianuarie și proiectul de buget pentru acest an nu a fost prezentat de Ministerul Finanțelor.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…