Document INCENDIAR! O să aveți un șoc! Premier în funcție, Adrian Năstase folosea angajații statului român ca pe niște slugi pentru a-i cumpăra obiecte de lux din China! Acesta este PSD, oameni buni!

Document INCENDIAR! O să aveți un șoc! Premier în funcție, Adrian Năstase folosea angajații statului român ca pe niște slugi pentru a-i cumpăra obiecte de lux din China! Acesta este PSD, oameni buni!

Acesta este PSD! Ce veți citi despre acești nenorociți se întâmpla când Năstase era premier în funcție al României! După cum veți citi, angajații statului român erau folosiți ca niște slugi. Acum conduce din umbră Guvernul...

„Cu ocazia vizitei oficiale din iunie 2002 au fost, de asemenea, achiziţionate o serie întreagă de bunuri, din diverse magazine din China şi în speţă din acelaşi târg de antichităţi. Din târgul de antichităţi d-nul Năstase a achiziţionat o statuie de dimensiuni foarte mari, respectiv un călăreţ pe cal, în mărime cvasi naturală, pe care nu l-a putut transporta cu avionul, acesta a fost transportat la ambasadă, urmând să fie expediat, ulterior, pe mare, într-un container. Din câte îmi amintesc pentru această statuetă, Adrian Năstase a achitat suma de 4.000 dolari. La achiziţionarea acestui obiect au fost prezenţi o parte din delegaţia oficială, 2 ofiţeri de protecţie SPP – respectiv, aghiotantul personal Marian Şopu şi şeful acestuia Gheorghe Badea şi un ofiţer de protecţie al părţii chineze. Pilotul Lixandru a atras atenţia lui Adrian Năstase că statueta nu va încăpea în avion şi atunci Adrian Năstase m-a întrebat dacă poate fi transportat într-un  container, pe mare. I-am confirmat acest lucru. Contravaloarea bunului a fost achitată pe loc de către Adrian Năstase sau de cineva din anturaj, urmând ca statueta să fie transportată de către vânzător la ambasadă pe baza cărţii de vizită pe care o lăsase.”

Rechizitoriu:

„Daniela Năstase mi-a prezentat-o pe Irina Paula Jianu ca pe o bună prietenă şi un om de afaceri. Pe Mady Jora am cunoscut-o tot cu prilejul acestei vizite, fiindu-mi de asemenea prezentată de către Daniela Năstase. Mi-au spus că sunt interesate să cumpere materiale de construcţii, respectiv obiecte sanitare şi obiecte decorative (mobilă, covoare şi altele). Cu acest prilej Daniela Năstase mi-a înmânat o sumă de bani, respectiv 30.000 dolari, iar Irina Paula Jianu suma de 17.000 dolari. Din aceste sume de bani au fost achitate cumpărăturile efectuate de persoanele mai sus menţionate. Cred că mi-au înmânat mie sumele respective de bani pentru a efectua eu plăţile şi a nu mai umbla dânsele cu bani, având în vedere că nu cunoşteau limba chineză şi era necesară prezenţa mea sau a altui vorbitor de limbă chineză. Le-am condus în diverse locuri la cumpărături cu una dintre maşinile ambasadei.

Plata bunurilor se efectua pe loc sau se achita un avans, urmând ca diferenţa să fie achitată la momentul efectuării transportului bunurilor la hotelul din incinta ambasadei. De regulă îi dădeam vânzătorului o carte de vizită iar dânsul transporta marfa la adresa indicată. Acesta este motivul pentru care pe marea majoritate a chitanţelor apare numele meu. Plata se efectua potrivit doleanţelor vânzătorului în valută sau în moneda naţională chineză. Atunci când efectuam plăţi, notam pe o agendă bunurile achiziţionate şi valoarea acestora. Ţineam o evidenţă cu sumele de bani primite şi plăţile efectuate. 

Din câte îmi amintesc s-au cumpărat obiecte sanitare, covoare, mobilă. La un moment dat ne apropiam de finalizarea sumei de bani existente şi atunci au mai venit din ţară, prin intermediul cursei Tarom o mapă sigilată în interiorul căreia erau încă 30.000 dolari. La indicaţia Danielei Năstase, personal am preluat această mapă de la pilotul aeronavei al cărui nume nu mi-l amintesc. Precizez că era o mapă neagră şi avea aplicat un sigiliul roşu de ceară. Am desfăcut mapa, personal, în prezenţa d-nei Năstase, în interior era un top de hârtie format A 4, decupat pe centru şi aşezate 3 fişicuri de câte 10.00 dolari. O parte din această sumă a fost utilizată pe perioada cât Daniela Năstase a mai rămas în vizită în China, iar diferenţa a rămas la mine, urmând a fi utilizată pentru achiziţiile ulterioare. Am identificat, astăzi, la dosar decontul de cheltuieli întocmit de către mine cu privire la sumele de bani achitate pentru Irina Paula Jianu şi precizez că aceasta depăşise suma pe care mi-o înmânase, dar achiziţiile au continuat. Tot la dosar se regăsesc şi originalele de la filele pe care eu am ţinut evidenţa. În data de 5.10.2002 prin curier Tarom am primit de la Daniela Năstase, cred că tot într-o mapă, suma de 90.000 dolari. În funcţie de solicitările Danielei Năstase din această sumă de bani am continuat să achiziţionez 
bunuri.

…………………….....................................................................................

În ianuarie 2003 bunurile depozitate în hotelul din incinta ambasadei au fost mutate într-un depozit din Beijing şi de aici au fost transmise în continuare către ţară. În luna decembrie 2002 am efectuat o deplasare în ţară, ocazie cu care m-am întâlnit cu Daniela Năstase la biroul acesteia din Jean Texier. Înainte de plecare dânsa mi-a înmânat suma de 20.000 dolari. 
În luna ianuarie 2003 am mai primit suma de 15.000 dolari de la d-na Dana Barbu, cu prilejul unei vizite pe care aceasta a efectua-o la Beijing, cu o delegaţie de la Forum Invest. În aprilie 2003, Daniela Năstase a efectuat o nouă vizită în China însoţită de Smaranda Corbeanu şi Irina Paula Jianu. Cu acest prilej d-na Năstase mi-a înmânat suma de 129.000 dolari la începutul vizitei şi înainte de plecare încă 2.500 dolari. Tot atunci am primit de la Smaranda Corbeanu o sumă de circa 3.000 dolari. 
Pe data de 27 aprilie 2003 am primit prin curier Tarom suma de 60.000 dolari. 

În data de 14 mai 2003, cu prilejul vizitei oficiale a d-lui Năstase, în China, am primit suma de 200.000 dolari. Precizez că suma de bani am primit-o de la Adrian Năstase şi Daniela Năstase în salonul vilei de protocol în care erau cazaţi. Suma era într-un săculeţ de culoare neagră pe care l-am predat organelor de urmărire penală şi care se regăseşte la dosar. În cursul lunii februarie 2004, Daniela Năstase a venit în China însoţită de către Smaranda Corbeanu. La circa o săptămână a venit în vizită oficială şi primul ministru, Adrian Năstase. ………………………………………………………………......

Am predat organelor de urmărire penală hard discul de la calculator personal pe care l-am avut în China şi pe care am întocmit o parte din documentele transmise familiei Năstase, referitor la bunurile achiziţionate din China în perioada 2002 – 2004. Am predat acest hard disc pentru a fi verificat de organele competente şi pentru a fi preluate datele stocate pe acesta. Am formulat un denunţ în care am expus împrejurările în care am achiziţionat bunuri pentru familia Năstase şi celelalte aspecte expuse în cuprinsul declaraţiei şi precizez că îl menţin….”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”