DOCUMENT Judecătoarea Alexandra Rus de la Înalta Curte a vrut să o achite pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica/ Ea a vrut să îl scape și pe Dragnea/ Este o apropiată a Liei Savonea, șefa CSM

DOCUMENT Judecătoarea Alexandra Rus de la Înalta Curte a vrut să o achite pe fosta șefă a DIICOT Alina Bica/ Ea a vrut să îl scape și pe Dragnea/ Este o apropiată a Liei Savonea, șefa CSM

Judecătoarea Înaltei Curți, Alexandra Rus, a făcut opinie separată în sensul achitării fostei șefe DIICOT, Alina Bica, potrivit minutei instanței, scrie G4Media .

Alexandra Rus (fostă Paștiu) este considerată în sistemul de justiție ca fiind în sfera de influență a judecătoarei Lia Savonea, șefa CSM și fostă președintă a Curții de apel București (CAB). Soțul judecătoarei Rus este, de asemenea, magistrat la Secția penală a ÎCCJ. El a fost anchetat de Inspecția judiciară, dar până la urmă a fost ”achitat” de Secția de judecători a CSM, controlată de Savonea.

Soţii Rus au fost cununaţi de două perechi de naşi, potrivit unui obicei din Ardeal: de către familia şefei Curţii de Apel Timişoara, Erica Nistor, şi de către familia vicepreşedintelui Curţii de apel Bucureşti, Alina Ghica.

Judecătoarea Nistor a candidat în tandem pentru un post de membru CSM cu judecătoarea Lia Savonea, însă a câștigat doar ultima dintre ele, potrivit surselor G4Media.ro. Alina Ghica este vicepreședinte al CAB, apropiată și ea de Savonea, și magistratul care a suspendat completurile de 5 judecători (C5) de la Înalta Curte.

Judecătoarea Rus a vrut să dispună rejudecarea procesului lui Liviu Dragnea, însă ceilalți 4 judecători din complet l-au condamnat pe fostul lider PSD la 3 ani și jumătate de detenție efectivă.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...