DOCUMENT Măsuri relaxate în București. Restaurantele și sălile de spectacole se redeschid, însă la capacitate redusă

DOCUMENT Măsuri relaxate în București. Restaurantele și sălile de spectacole se redeschid, însă la capacitate redusă

Restaurantele din București se redeschid la interior, cu o capacitate de 30%. De asemenea, sălile de spectacole se redeschid și ele, tot la capacitate de 30%. Deciziile au fost luate duminică de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență al Municipiului București. Măsurile intră în vigoare de luni, scrie Hotnews.
 
Pentru a treia zi consecutiv, București are o rată de infectare sub 3. Duminică, incidența cumulată a cazurilor la mia de locuitori este de 2,62 în scădere față de zilele precedente.
 
Potrivit deciziei, sunt interzise organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private și a altor evenimente culturale.
 
Magazinele și restaurantele pot fi deschise până la ora 21.00.
 
Purtarea măștii rămâne obligatorie, în vigoare mențimându-se și restricția de circulație pe timp de noapte, în intervalul 22.00-05.00.
 
„Următorul prag stabilit de experţii epidemiologi de 1,5 la mie şi acolo vor interveni o serie de relaxări. De exemplu sălile de spectacol vor fi deschise cu o capacitate de 50%. Vor putea fi permise evenimente în aer liber cu maxim 300 de participanţi. Actuala hotărâre de Guvern urmează să fie revăzută pe 13 mai şi vom vedea măsurile pe care le va lua Guvernul în cadrul acelui Comitet interministerial”, a declarat Prefectul Capitalei, Alin Stoica.
 
 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Momentul în care Putin va ordona invadarea Ucrainei / Indiciile oferite de experți militari

2 București, duminică seara...

3 Dihonie în PSD din cauza grevei de la STB! / Ciolacu a strâns-o de „amigdale” pe Firea să-l demisioneze pe ăla d…

4 Așa o fi?

5 Ce este „Mertvaya Ruka” sau „Mâna Moartă”, Mașinăria Apocalipsei a Rusiei