DOCUMENT Nicușor Dan a semnat în alb că va demisiona dacă nu va strânge câinii comunitari

DOCUMENT Nicușor Dan a semnat în alb că va demisiona dacă nu va strânge câinii comunitari

În campania electorală din 2012, Nicușor Dan a promis că va rezolva problema câinilor fără stăpân, în 6 luni de la preluarea mandatului. El a semnat un document potrivit căruia va demisiona în caz contrar.

Actualul Primar General a semnat documentul într-o dezbatere electorală cu Silviu Prigoană.

Cu acest prilej, Nicușor Dan avansa și o serie de soluții pentru rezolvarea acestei probleme, dar niciuna dintre acestea nu au fost puse în practică, nici măcar după preluarea mandatului în 2020.

„Trebuie create adăposturi ale municipalității. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, municipalitatea le dă șarcurile ca să-i țină acolo. De asemenea, trebuie încurajată adopția pentru că niciodată nu s-a făcut publicitate pe adopția de câini. Trebuie controlata și apariția de noi câini și asta se face printr-un registru al câinilor din București, cu sau fără stăpân, prin sterilizarea celor fără stăpân și încurajarea celor cu stăpân”, a spus Nicușor Dan.

Înregistrarea dezbaterii se găsește pe canalul de Youtube al lui Nicușor Dan. La minutul 34, Silviu Prigoană spune: „Dacă nu rezolv problema (câinilor fără stăpân, n.red.) în șase luni îmi dau demisia. O semnez acum în alb”. Apoi, Nicușor Dan prezintă soluțiile sale pentru rezolvarea problemei și dă termenul de 6 luni pentru rezolvare:


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...