DOCUMENT Parchetul General a sesizat Avocatul Poporului în cazul Ordonanței Murdare! Ciorbea a intrat în concediu și nu și-a delegat atribuțiile!

DOCUMENT Parchetul General a sesizat Avocatul Poporului în cazul Ordonanței Murdare! Ciorbea a intrat în concediu și nu și-a delegat atribuțiile!

Parchetul General a sesizat Avocatul Poporului în cazul Ordonanței Murdare! Ciorbea a intrat în concediu și nu și-a delegat atribuțiile! Parchetul General a sesizat, miercuri, Avocatul Poporului în cazul ordonanței de modificare a legilor Justiției, cerându-i sesizarea Curții Constituționale.

„În considerarea rolului constituțional al Ministerului Public stabilit prin dispozițiile art. 131 din Constituţia României, de a reprezenta interesele generale ale societăţii, de a apăra ordinea de drept, precum şi drepturile şi interesele cetățenilor, prin prezenta, am onoarea de a vă supune, spre analiză, solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d) teza finală din Constituţia României şi art. 13 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 35/1997, republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a articolului VII din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.92/2018 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiției”, se arată în preambulul actului normativ.

CITEȘTE AICI TEXTUL INTEGRAL AL SESIZĂRII:

„Se observă că în preambulul actului normativ, urgența şi situația extraordinară a cărei reglementare nu poate fi amânată nu sunt motivate de Guvern în ceea ce privește soluția legislativă de la art.VII. Totodată, se poate observa că nu a fost exprimată nicio justificare pentru majorarea condițiilor de vechime printr-o procedură legislativă de urgență și extraordinară, în contextul în care, de altfel, o asemenea chestiune nu a format obiect al vreuneia din recomandările cuprinse în avizul preliminar al Comisiei de la Veneția asupra proiectelor de legi de modificare a legilor justiției”, se arată în sesizarea Parchetului.

Știre în curs de actualizare

Nicio speranta de la Ciorbea: In ziua cand i s-a aprobat pensia speciala, a decis sa-si cu el in concediu atributia de a sesiza CCR
 
Victor Ciorbea a plecat in concediu pentru doua saptamani si nu doar atat: a semnat un ordin care le interzice adjunctilor sai sa sesizeze Curtea Constitutionala in locul lui. Avocatul Poporului ar fi fost singura institutie care poate ataca la CCR ordonanta de urgenta prin care au fost modificate Legile Justitiei.

Mai mult, parlamentarii USR care au mers astazi la sediul institutiei Avocatul Poporului pentru a-i solicita sa atace OUG 92/2018 la CCR au aflat ca ordinul respectiv a fost semnat de Victor Ciorbea chiar luni, 15 octombrie, in aceeasi zi in care Guvernul Dancila a adoptat controversata ordonanta de urgenta care ingreuneaza lupta anticoruptie.

Tot in aceeasi zi, Senatul a adoptat in calitate de for decizional proiectul de lege care ii permite lui Victor Ciorbea sa primeasca o pensie speciala si sa o cumuleze salariul, calculele facute in mass-media aratand ca acesta va ajunge la un castig lunar de circa 36.000 de lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...