Document. Pe unde și pe câți bani s-a plimbat Toader cu „favorita”

Document. Pe unde și pe câți bani s-a plimbat Toader cu „favorita”

Pe unde și pe câți bani s-a plimbat Toader cu „favorita”. Japonia, Malaysia, Italia, Franta, Luxemburg, Maroc, sau Belgia sunt o parte din tarile in care a calatorit fostul ministru al Justitiei, Tudorel Toader, cu ocazia unor evenimente oficiale. Un numar de 29 de deplasari externe in 26 de luni de mandat la sefia ministerului, dezvăluie  Ziare.com .

Din 23 februarie 2017, cand a devenit ministru, pana in aprilie 2018, ministrul Tudorel Toader a fost in 29 deplasari externe care au costat 174.497,26 lei, potrivit datelor comunicate de Ministerul Justitiei la cererea Ziare.com, in baza Legii 544/2001 privind accesul la informatiile de interes public.

Datele au fost transmise in ultima zi a mandatului lui Tudorel Toader la sefia Ministerului Justitiei.

In cazul a 19 dintre deplasari, Tudorel Toader a fost insotit de fostul secretar de stat, Marieta Safta. Trebuie spus ca Marieta Safta a demisionat din MJ in luna octombrie 2018 si s-a intors la CCR, unde are functia de prim magistrat asistent sef.

Cost total: 300.617,63 lei

Au fost cateva cazuri in care, in functie de evenimentele la care participa, din delegatia fostului ministru mai faceau parte traducatori, soferi, consilieri sau personal de specialitate.

Potrivit datelor oferite de MJ, cheltuielile suportate de minister persoanelor care faceau parte din delegatia lui Tudorel Toader -inclusiv cele 19 deplasari facute impreuna cu Marieta Safta- au costat 126.120,37 lei.

In total, cheltuielile de deplasare ale lui Tudorel Toader si ale persoanelor care au facut parte din delegatie sunt in valoare de 300.617,63 lei.

In documentul transmis de MJ sunt aratate toate deplasarile lui Tudorel Toader, scopul vizitei, cine l-a insotit si costul delegatiei.

Raspunsul Ministerului Justitiei pentru Ziare.com:

Cea mai scumpa deplasare

Cea mai scumpa deplasare externa a lui Tudorel Toader a fost cand a semnat un Memorandum de intelegere intre Guvernul Romaniei si Guvernul Malaysiei privind activitati de cooperare juridica.

Documentul a fost semnat la Kuala Lumpur (Malaysia), in perioada 12 decembrie -18 decembrie 2017.

Cheltuielile pentru deplasarea lui Tudorel Toader si a Marietei Safta au fost de 34,503,08 lei.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...