Document-ȘOC! Confirmarea OFICIALĂ că Toader COACE la Ministerul Justiției OUG-urile cerute de Dragnea!

Document-ȘOC! Confirmarea OFICIALĂ că Toader COACE la Ministerul Justiției OUG-urile cerute de Dragnea!

Document-ȘOC! Confirmarea OFICIALĂ că Toader COACE la minister OUG-urile cerute de Dragnea! Prima confirmare oficială a faptului că Ministerul Justiției ia în calcul modificarea Codurilor Penale: răspuns oficial al ministerului la cererea instanței într-un proces intentat de PLUS.

 Ministerul Justiției arată într-un răspuns oficial adresat Curții de Apel București că are ”în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură penală”. Ministerul nu spune dacă este vorba despre un proiect de OUG sau proiect de lege, dar aceasta e prima confirmare oficială a informațiilor că guvernul ar putea modifica prin OUG codurile penale, așa cum a cerut public PSD.

Informația apare într-un răspuns semnat de directorul Direcției Contencios din MJ, remis Curții de Apel București, care a cerut-o în cadrul unui proces inițiat de Partidul Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS), având ca obiect suspendarea oricărui demers efectuat de Ministerul Justiției pentru emiterea unor ordonanțe de urgență privind modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală.

”Astfel, la puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență. O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență”, se arată într-un comunicat de presă al PLUS.

Reamintim că PSD, prin vocea lui Florin Iordache, i-a cerut clar lui Tudorel Toader OUG pentru modificarea Codurilor Penale. O asemenea modificare l-ar ajuta pe Liviu Dragnea să scape de procesele pe rol .

„La nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală ce vizează punerea în acord a reglementărilor actuale cu deciziile CCR”, se arată în răspunsul semnat de oficialul din Ministerul Justiției.

”Litigiul în cadrul căruia PLUS a obținut această confirmare este doar una dintre acțiunile echipei de juriști a partidului, prin care se încearcă blocarea modificărilor aduse de către Coaliția PSD-ALDE sistemului judiciar și reglementărilor penale din România”, arată comunicatul PLUS.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD a „câștigat” Primăria Sectorului 1! Justiția paralelă a Partidului a găsit 1360 de voturi în plus pentru „…

2 Avertismentul profesorului Virgil Păunescu în legătură cu vaccinurile

3 Așa o fi?

4 Categoria „valori” / A murit „El Magico” Raj, celebrul dealer al vedetelor

5 VIDEO Pentagonul mută un arsenal ultramodern în Europa / Replica SUA la manevrele ruşilor din Marea Neagră