Document. Teodorovici și Vâlcov, o nouă MUIE de la bănci! Finanțele, încă un eșec la vânzarea de obligațiuni. Începe chițăiala după bani de pensii și salarii

Document. Teodorovici și Vâlcov, o nouă MUIE de la bănci! Finanțele, încă un eșec la vânzarea de obligațiuni. Începe chițăiala după bani de pensii și salarii

Document. Teodorovici și Vâlcov, o nouă MUIE de la bănci! Finanțele, încă un eșec la vânzarea de obligațiuni. Începe chițăiala după bani de pensii și salarii.
 
Ministerul Finanțelor a înregistrat luni un nou eșec la încercarea de a atrage bani din piață. Ministerul a împrumutat prin vânzarea de obligațiuni de stat pe 5 ani doar 110 milioane de lei din 400 de milioane de lei vizați, potrivit unui comunicat oficial. Volumul total al cererii exprimate de investitori a fost de doar 241 milioane de lei.

Citește aici comunicatul integral:

Este a șaptea emisiune din acest an a Ministerului Finanțelor, cu diverse maturități. La șase dintre acestea, Finanțele au colectat din piață sume mai mici decât cele scontate, iar patru au înregistrat o cerere sub oferta ministerului.

Lipsa de apetit a investitorilor vine pe fondul adoptării OUG 114/2018, celebra ordonanță a lăcomiei promovată de Eugen Teodorovici și Darius Vîlcov, prin care guvernul a impus o taxă pe cifra de afaceri în sistemul bancar, sistemul energetic și telecom. Mai mult, ordonanța a mărit alte taxe existente.

În plus, piețele financiare sunt îngrijorate din cauza lipsei proiectului de buget pe 2019, având în vedere impactul scontat al creșterilor de pensii și salarii în mediul bugetar.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu