Document. Teodorovici și Vâlcov, o nouă MUIE de la bănci! Finanțele, încă un eșec la vânzarea de obligațiuni. Începe chițăiala după bani de pensii și salarii

Document. Teodorovici și Vâlcov, o nouă MUIE de la bănci! Finanțele, încă un eșec la vânzarea de obligațiuni. Începe chițăiala după bani de pensii și salarii.
 
Ministerul Finanțelor a înregistrat luni un nou eșec la încercarea de a atrage bani din piață. Ministerul a împrumutat prin vânzarea de obligațiuni de stat pe 5 ani doar 110 milioane de lei din 400 de milioane de lei vizați, potrivit unui comunicat oficial. Volumul total al cererii exprimate de investitori a fost de doar 241 milioane de lei.

Citește aici comunicatul integral:

Este a șaptea emisiune din acest an a Ministerului Finanțelor, cu diverse maturități. La șase dintre acestea, Finanțele au colectat din piață sume mai mici decât cele scontate, iar patru au înregistrat o cerere sub oferta ministerului.

Lipsa de apetit a investitorilor vine pe fondul adoptării OUG 114/2018, celebra ordonanță a lăcomiei promovată de Eugen Teodorovici și Darius Vîlcov, prin care guvernul a impus o taxă pe cifra de afaceri în sistemul bancar, sistemul energetic și telecom. Mai mult, ordonanța a mărit alte taxe existente.

În plus, piețele financiare sunt îngrijorate din cauza lipsei proiectului de buget pe 2019, având în vedere impactul scontat al creșterilor de pensii și salarii în mediul bugetar.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dragnea ne-a vândut la unguri? Vicepremierul ungar anunță că Budapesta a avut un acord verbal cu autoritățile …

2 Stenograme DNA / Deputatul PSD Căprar spunea că-i duce bani lui Dragnea. Dăncilă, Fifor și Cuc apar și ei

3 SURSE / „Dosarul PSD” ar duce la vârful partidului. Fifor, Teodorovici și Vâlcov, în vizorul procurorilor DNA?

4 Dragi procurori, e rândul vostru! / Noi dezvăluiri făcute de jurnalista Ioana Ene Dogioiu

5 ULTIMĂ ORĂ / Scandal în CSM după ce Țînț n-a ieșit din primul tur!

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Așa arată un cotlet de porc cu sos de pătrunjel și capere