Document/70% în loc de 2%!!!/Cum au manipulat Penalii României cifrele pentru a justifica înființarea Secției Speciale PSD!

Document/70% în loc de 2%!!!/Cum au manipulat Penalii României cifrele pentru a justifica înființarea Secției Speciale PSD!

Procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) taxează dur afirmațiile făcute în 2019 de fostul șef al Secției Speciale (SIIJ), Gheorghe Stan, potrivit cărora 70% dintre dosarele preluate atunci de SIIJ erau deschise din oficiu. În realitate, procentul e de 2%, arată CSM, care cataloghează datele prezentate de Stan drept false.

Informațiile apar în raportul Secției pentru procurori a CSM cu privire la un control făcut de Inspecția Judiciară la SIIJ, dezvăluie mainnews.ro.

Verificările făcute de Inspecția Judiciară la Secția Specială au scos la iveală inadvertențe cu privire la numărul de dosare prezentate, 28 februarie 2019, ca fiind dosare preluate. (FOTO 1)

FOTO 2 – concluziile Inspecției Judiciare

De la 2% la 70%

Pe 28 februarie 2019, Gheorghe Stan, pe atunci șef al SIIJ (între timp ajuns judecător CCR), a ieșit să facă declarații de presă cu Adina Florea alături, declarații în care a menționat că 70% dintre dosarele preluate de Secția Specială au fost deschise ca urmare a unor sesizări din oficiu.

Menţionăm că, de la data la care a devenit operaţională Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, aceasta a preluat un număr de 1.422 de dosare în curs de soluţionare, din care un procent de peste 70% au fost înregistrate ca urmare a unor sesizări din oficiu, dosare cu vechime în sistem de cel puţin doi ani şi care erau lăsate în nelucrare. Trebuie precizat în acest context că majoritatea sesizărilor din oficiu sunt în legătură directă de cauzalitate cu soluţile pronunţate de magistraţi, în special judecători, în dosarele instrumentate”, a declarat Gheorghe Stan, la vremea respectivă.

Doar că procentul nu s-a bazat pe statistici, arată rezultatele controlului. (FOTO 2)

FOTO 2 – concluziile Inspecției Judiciare

Afirmația lui Stan este taxată mult mai dur de procurorii din Consiliul Superior al Magistraturii, care cataloghează datele drept false. Aceștia spun că procentul real este de 2%, nu 70%, cum a afirmat fostul șef al SIIJ. (FOTO 3) De altfel, la scurt timp după declarațiile lui Stan, mai multe asociații ale magistraților au reacționat.

FOTO 3 – concluziile Secției pentru procurori a CSM

Raportul Inspecției Judiciare, care vizează mai multe aspecte, poate fi consultat integral AICI. Secția pentru procurori a CSM a admis raportul, însă cu observații.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el

2 „Am fost supusă abuzului sexual în țara mea. România m-a tratat ca un gunoi. Am ales să plec”

3 Dovada măcelului din Ucraina / Ultimul a fost produs în 1961! / Da, Rusia chiar a scos de la „naftalină” depășitele tancuri sovietice T-62

4 VIDEO Șefa Russia Today: Cine studiază în Occident merge direct în iad / Dacă Rusia nu câștigă războiul se va termina rău pentru toată omenirea

5 Sunt „carne de tun”? / Soldații din „republicile populare” protestează contra comandanților ruși