Document/Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat pentru ultraj

Document/Soțul Dianei Șoșoacă, condamnat pentru ultraj

Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost condamnat pentru ultraj, după ce, în urmă cu un an și jumătate, a agresat un polițist, în scandalul cu o echipă a postului de televiziune Rai Uno, arată o decizie a instanței din 28 aprilie, scrie libertatea.ro .

El a primit 180 de zile „amendă-închisoare“. Sentința nu este definitivă. Soțul Dianei Șoșoacă a fost trimis în judecată în februarie anul trecut, după ce, în decembrie 2021, a fost acuzat că a agresat un polițist aflat în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, în timpul interviului senatoarei pentru postul italian Rai Uno.

Potrivit procurorilor, bărbatul „l-a împins pe poliţist, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliție”. Polițistul fusese chemat chiar de Diana Șoșoacă, pentru a aplana un conflict cu reporteri italieni. După venirea poliției, a existat o busculadă în care soțul senatoarei l-a agresat pe polițist, iar reportera Lucia Goracci a declarat că a fost mușcată de mână de bărbat. Acesta a negat și a ironizat-o pe jurnalistă cu un comentariu deplasat.

Bărbatul nu și-a recunoscut fapta, iar condamnarea a fost formulată, pe 28 aprilie, de Judecătoria Sectorului 1, fără acord de recunoaștere, potrivit minutei instanței. Dumitru Silvestru Șoșoacă a fost găsit vinovat pentru ultraj și a primit „180 de zile amendă-închisoare”. Ce înseamnă asta: trebuie să plătească o amendă de 18.000 de lei către statul român, cuantumul unei zile-amendă fiind stabilit la 100 de lei, în caz contrar, pedeapsa fiind comutată într-una de închisoare cu executare – 180 de zile, adică 6 luni.

În plus, Dumitru Silvestru Șoșoacă este obligat să achite cheltuieli de judecată în valoare de 2.500 de lei. Minuta instanței: captură: erichmocanu.tv Polițistul agresat a refuzat să se constituie parte civilă în proces, el nesolicitând despăgubiri morale sau materiale. Sentința nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…