Document/Studiu german: Pandemia va dura 2 ani. Pierderi de 9 trilioane de dolari doar în 2020 și 2021, adică PIB-ul cumulat al celor mai mici 150 de țări

Document/Studiu german: Pandemia va dura 2 ani. Pierderi de 9 trilioane de dolari doar în 2020 și 2021, adică PIB-ul cumulat al celor mai mici 150 de țări

Jörg Eppinger, cercetător german în biotehnologie și autor al unei strategii legate de gestionarea bolii vacii nebune în urmă cu două decenii, a publicat o cercetare în care propune o strategie globală de gestionare a pandemiei de coronavirus. El arată efectele economice ale pandemiei: pierderi de 9 trilioane de dolari doar în 2020 și 2021, adică PIB-ul cumulat al celor mai mici 150 de țări. Cercetarea analizează datele statistice pentru a dezvolta un ghid de ieșire din criză, diminuând atât pierderile de vieți omenești, cât și costurile economice, relatează  G4Media.ro .

Pandemia CoVID-19 va mai dura cel puțin încă doi ani. Aceasta e perioada minimă necesară pentru ca o campanie de vaccinare să acopere suficienți oameni.

Principalele concluzii al studiului:

Efectele economice ale pandemiei: pierderi de 9 trilioane de dolari doar în 2020 și 2021, adică PIB-ul cumulat al celor mai mici 150 de țări. Cercetarea analizează datele statistice pentru a dezvolta un ghid de ieșire din criză, diminuând atât pierderile de vieți omenești, cât și costurile economice.

1. Pandemia CoVID-19 va mai dura cel puțin încă doi ani. Aceasta e perioada minimă necesară pentru ca o campanie de vaccinare să acopere suficienți oameni.

2. Elementul crucial pentru controlul pandemiei este o strategie de trasare, testare, izolare (TTI).

3. Costul economic al unei strategii TTI e moderat, iar numărul de decese e redus. Implementarea sa necesită un set de măsuri simple și eficiente, a căror combinație va păstra la un nivel scăzut rata de contaminare

4. Coordonarea internațională e esențială pentru ținerea sub control a pandemiei

5. În viitor e necesară creșterea majoră a finanțării capacităților de cercetare pentru a preveni astfel de pandemii. Doar 1% din costurile produse de actuala pandemie ar sprijini activitatea a 45.000 de cercetători pentru 20 de ani.

Care sunt măsurile necesare pentru o strategie corectă de trasare, testare, izolare (TTI):

1. Măsuri la nivel guvernamental:
– creșterea masivă a capacităților de testare
– identificarea celor infectați și ancheta epidemiologică pentru depistarea contactelor
– izolarea celor infectați și a contactelor lor până la testare.
– dacă lanțul de contact e lung, izolarea zonei geografice respective.

2. Măsuri asociate:
– coordonare internațională
– comunicare clară și explicarea măsurilor
– restricții privind reuniunile în masă până la apariția unei capacități mari de testare

3. Măsuri la nivel personal:
– purtarea măștilor
– distanțarea socială
– rutină igienică personală: spălare pe mâini și curățarea suprafețelor


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...