DOCUMENTAR: 55 de ani de la naşterea muzicianului Kurt Cobain (20 februarie)

DOCUMENTAR: 55 de ani de la naşterea muzicianului Kurt Cobain (20 februarie)

Kurt Donald Cobain - unul dintre cei mai reprezentativi creatori, vocalişti şi chitarişti ai rockului alternativ - s-a născut la 20 februarie 1967, în Aberdeen, Washington, potrivit kurtcobain.com . De copil a fost fascinat de artă, desena personaje din desene animate şi din filme. La patru ani cânta la pian şi compunea cântece simple. A fost influenţat de artişti precum Ramones şi Electric Light.

În toamna anului 1985, Kurt l-a întâlnit pe basistul Krist Novoselic, cei doi înfiinţând câteva trupe, printre care Stiff Woodies, conform site-ului nirvana.com .

Sursa foto: Nirvana /Facebook


Prima înregistrare ''demo'' a formaţiei intitulate Nirvana s-a produs în ianuarie 1988, însă cu Dale Crover, de la Melvins, la tobe. După alţi câţiva baterişti, cei doi l-au ales pe Chad Channing, cu care au susţinut primul concert. Primul single semnat de Nirvana a fost ''Love Buzz'', ''cover' după olandezii Shocking Blue. A fost lansat în noiembrie 1988 la casa de discuri independentă Sub Pop, în Seattle. O lună mai târziu, încep înregistrările la debutul discografic al trupei, ''Bleach'', alături de producătorul local Jack Endino.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria