DOCUMENTAR: 70 de ani de la moartea regelui George al VI-lea al Regatului Unit (6 februarie)

DOCUMENTAR: 70 de ani de la moartea regelui George al VI-lea al Regatului Unit (6 februarie)

Regele George al VI-lea a murit în somn, la 6 februarie 1952, la reşedinţa de la Sandringham. Anunţul oficial dat la 10.45 GMT, spunea că regele s-a retras în starea sa obişnuită de sănătate, dar a murit în somn şi a fost găsit la 07:30 GMT de către un servitor. Regele avea 56 de ani şi era cunoscut faptul că suferea de o afecţiune pulmonară gravă, notează site-ul http://news.bbc.co.uk/ .

Prinţesa moştenitoare Elisabeta, care avea doar 25 de ani, a fost imediat proclamată suverană a Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, sub numele de Elisabeta a II-a. Anunţul morţii tatălui său a venit în momentul în care se afla în vizită oficială în Kenya, împreună cu soţul său Philip, duce de Edinburgh. S-a întors imediat în ţară, statutul său fiind recunoscut oficial, la 8 februarie, în cadrul Consiliului de Accedere întrunit la Palatul St. James din Londra. Cu acest prilej, heralzii regali din Anglia şi Scoţia au proclamat în mod public regina, în scurte ceremonii ţinute la Londra, Windsor şi Edinburgh, potrivit site-ului www.wired.com .


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...