Documentar despre Coreea de Nord, refuzat de mai multe cinematografe din Moscova

Documentar despre Coreea de Nord, refuzat de mai multe cinematografe din Moscova

Mai multe cinematografe moscovite au refuzat să proiecteze un documentar controversat despre Coreea de Nord, turnat la Phenian și care a provocat mânia regimului nord-coreean, a afirmat marți regizorul său, Vitali Manski, citat de AFP.

Sursa foto: Official Jargon / Twitter

Turnat cu sprijinul financiar al Ministerului rus al Culturii, documentarul a fost sprijinit inițial de Phenian, dar ulterior Coreea de Nord a abandonat proiectul din motive necunoscute, potrivit lui Manski, care susține că a fost nevoit să-și completeze filmul cu imagini turnate discret în această țară.

În centrul documentarului se află viața cotidiană a unei școlărițe din Phenian, filmată în momente de bucurie împreună cu părinții săi și cu colegii de clasă. Dar regizorul, care nu își închide camera între două filmări, lasă să se vadă că aceste imagini radioase sunt literalmente regizate.

Un site nord-coreean a afirmat în luna mai că a intervievat-o pe mama fetiței, iar aceasta l-a acuzat pe Vitali Manski că s-a servit de ea pentru a face un film critic la adresa regimului.

Consilierul președintelui rus pentru cooperare culturală internațională, Mihail Șvidkoi, l-a criticat recent și el pe regizor, acuzându-l că a fost foarte conștient că personajele documentarului său vor constitui ulterior obiectul unei 'pedepse inevitabile'.

La rândul său, Ministerul rus al Culturii a cerut să nu fie menționat în cursul proiectării filmului.

Documentarul urmează să fie lansat joi în 20 de cinematografe din Rusia, dintre care trei la Moscova, potrivit site-ului specializat Aficha.ru .

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /