DOCUMENTAR: Muzicianul Jon Bon Jovi împlineşte 60 de ani (2 martie)

DOCUMENTAR: Muzicianul Jon Bon Jovi împlineşte 60 de ani (2 martie)

Jon Bon Jovi (John Francis Bongiovi Jr.) - cântăreţ, compozitor, instrumentist, membru fondator al trupei Bon Jovi - s-a născut la 2 martie 1962, în New Jersey, iar copilăria şi-a petrecut-o în Sayreville.

Din adolescenţă i-a admirat pe Bruce Springsteen şi Asbury Jukes, visând să ajungă un rock star. A început să cânte în cluburi de la 16 ani, apoi l-a întâlnit pe claviaturistul David Bryan şi cei doi au înfiinţat formaţia Atlantic City Expressway. În acelaşi timp, el cânta cu trupe ca The Rest, The Lechers şi John Bongiovi and the Wild Ones, conform site-ului https://www.biography.com/ .


În 1980, a înregistrat primul single - "Runaway", care a fost inclus de o staţie radio locală pe o compilaţie şi a început să fie promovat. A fost remarcat, dar Jon şi-a dat seama că doreşte mai mult. Astfel, l-a chemat pe David Bryan, cărora li s-au alăturat Alec John Such, Tico Torres şi chitaristul Richie Sambora. Au început să cânte împreună. La un spectacol din New York, în 1983, trupa a atras atenţia lui Derek Shulman, care i-a invitat să semneze un contract cu PolyGram. Tot el a schimbat numele trupei în Bon Jovi.

Albumul de debut al trupei a apărut în 1984, iar un an mai târziu a fost lansat materialul discografic "7800° Fahrenheit", care a atras atenţia publicului. După ce trupa a cântat în deschiderea unor concerte susţinute de Scorpions, Kiss şi Judas Priest, Bon Jovi deja avea un mare număr de fani.


Al treilea album - "Slippery When Wet" a primit discul de aur şi discul de platină la numai şase săptămâni de la lansare. Cu single-urile "Livin' on a Prayer" şi "Wanted Dead or Alive", albumul a fost vândut în peste 14 milioane de exemplare, egalând aproape succesul lui Michael Jackson cu "Thriller", precizează site-ul https://www.biography.com/ .

După ce trupa a intrat într-o pauză, în 1989, Jon şi-a concentrat atenţia asupra unei cariere solo şi a apărut în primul său film, "Young Guns II", pentru care a primit un Glob de aur, la categoria Best Song, pentru melodia " Blaze of Glory ".


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”