DOCUMENTAR: Muzicianul Sting împlineşte 70 de ani (2 octombrie)

DOCUMENTAR: Muzicianul Sting împlineşte 70 de ani (2 octombrie)

Solistul şi compozitorul Sting (nume real Gordon Matthew Sumner) s-a născut la 2 octombrie 1951, în Wallsend lângă Newcastle upon Tyne în nordul Angliei. A absolvit cursurile St. Cuthbert's Grammar School în Newcastle şi apoi a urmat cursurile Universităţii din Coventry, dar le-a abandonat după un semestru. În acest timp, el mergea deseori în cluburi precum Club-A-Go-Go, unde îi asculta pe Jack Bruce sau pe Jimi Hendrix, personalităţi ale muzicii care l-au influenţat.



După ce a lucrat, schimbând diferite meserii, a participat la cursurile Northern Counties Teachers' Training College, iar mai târziu avea să facă parte din Northumbria University, din 1971 până în 1974. A fost profesor la St. Paul's First School în Cramlington timp de doi ani. A primit porecla Sting în timp ce cânta cu formaţia Phoenix Jazzmen. Purta un pulover negru cu dungi galbene şi colegii de trupă i-au zis că seamănă cu o albină, iar de aici până la "sting" (înţepătură) a fost doar un pas, conform site-ului CineMagia - www.cinemagia.ro .



În 1977 s-a mutat la Londra şi a înfiinţat formaţia The Police, cu care a scos, între 1978 şi 1983, cinci albume, ajungând în topurile muzicale şi câştigând şase Grammy Awards. Cel mai cunoscut cântec al lor, "Every Breath You Take", a fost lansat în 1983. The Police nu s-a desfiinţat niciodată, însă membrii formaţiei au început să se ocupe de proiecte solo.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro