DOCUMENTAR: Zodia Capricorn (21 decembrie - 20 ianuarie)

DOCUMENTAR: Zodia Capricorn (21 decembrie - 20 ianuarie)

Odată cu solstiţiul de iarnă (21 decembrie) se intră în Zodia Capricorn (tot la 21 decembrie 2021), care se încheie în 20 ianuarie 2021, fiind a 10-a pe cercul zodiacal european (ce cuprinde 12 zodii), potrivit site-ului astrologie-zodii.ro .

Spunem despre o persoană că este născută în zodia Capricornului, dacă în momentul naşterii sale Soarele se afla în dreptul constelaţiei Capricornului. În principiu, perioada considerată pentru această zodie poate oscila uşor, în funcţie de an şi în funcţie de locul de pe glob unde este născută o persoană.

Saturn este una dintre planetele cu o putere incredibilă de transformare prin distrugere şi renaştere. Această putere este asociată trecerii timpului. De aceea, dacă un nativ din zodia Capricorn alege să îşi trăiască viaţa la valenţele cele mai înalte ale planetei Saturn, el va dezvolta deosebite abilităţi în legătură cu timpul. Capricornul mai este asociat şi cu anotimpul iarnă.

Semnul Capricornului este cel mai austral, un semn de ambiţie şi de urcare socială, de disciplină, de responsabilitate, de eficienţă, de perseverenţă şi de răbdare. Nativul se adaptează oricărei împrejurări pentru a-şi atinge scopul, potrivit site-ului eastrolog.ro. Chiar dacă uneori ascendenţa lui socială poate fi urmată de o cădere, nu se lasă învins, îşi adună forţele foarte repede şi porneşte din nou la drum, folosindu-se de toate elementele pe care le-a adunat în jurul său, având în vedere scopul urmărit.

Zodie feminină de pământ, predominant practică, materială, guvernată de planeta Saturn, în mitologia romană, reprezenta puterea supremă, tatăl tuturor zeilor. Ca semn de pământ, nativul din Capricorn este foarte activ, stăruitor, destoinic pentru a ajunge perfecţiunea materială, fiind în cadrul zodiacului european opus Racului, care îşi canalizează toată atenţia asupra familiei.

Piatra mistică benefică - jadul negru
Ziua norocoasă - sâmbăta
Numărul norocos - 4
Culori benefice - verde închis, maro, negru
Simţul cel mai bine dezvoltat - pipăitul

Alimentele benefice: dieta sa trebuie orientată spre rădăcinoase, alimente bogate în calciu, alimente ce cresc în pământ (cartofi, morcovi), alimente de culoare închisă spre negru: ridichi, cireşe, stafide etc.

Bărbatul Capricorn, sub o aparentă timiditate şi singurătate, este puternic şi dur, caracterizat de o tenacitate deosebită. Nativul din Capricorn poate avea acces la nivelurile cele mai înalte de vibraţie ale planetei Saturn dacă urmează o cale spirituală şi intră în armonie cu aspectele ce ţin de temporalitate şi karmă. Acest nativ trăieşte în permanenţă la limita puterilor sale şi niciodată nu cere ajutor. Destul de rezervat în manifestările sale sentimentale, nu e nici pe departe un romantic. Este sensibil şi are nevoie nativ de linişte şi armonie. În varianta negativă, bărbatul Capricorn devine, odată cu trecerea timpului, irascibil, încăpăţânat şi intolerabil pentru persoanele din jurul său.

Femeia Capricorn este sobră şi rezervată, capabilă să folosească eficient tot ceea ce vede, aude sau învaţă, pentru a-şi atinge scopul propus, potrivit site-ului www.venus.org.ro. Este muncitoare şi o bună organizatoare, având încredere în forţele proprii. Întotdeauna găseşte ceva frumos pentru a adăuga imaginii sale, reuşind să nu treacă neobservată. Ajutorul ei este întotdeauna binevenit, căci cel mai adesea este calificat şi bine intenţionat. Îşi creşte copiii cu multă dragoste şi grijă, încercând să le inoculeze puţin din tenacitatea care o caracterizează.

Copiilor născuţi în zodia Capricorn le place natura şi sunt pasionaţi de sporturile în aer liber. Într-un grup, au tendinţa de a prelua comanda şi chiar de a exercita o anumită autoritate asupra celorlalţi copii, după cum menţionează site-ul www.copilul.ro . Vor reuşi să se descurce singuri în viaţă de la o vârstă precoce. Ştiu să îşi asume responsabilităţi şi să îşi poarte singuri de grijă. Armele redutabile ale copiilor născuţi în Capricorn sunt excelentul simţ de organizare, stăpânirea de sine şi dorinţa de autodisciplină. Capricornii au de mici anumite tendinţe spre a fi buni gospodari, economi şi strângători. Pot lucra chiar din copilărie sau adolescenţă, pentru a avea propriile lor venituri, pot urma o educaţie în direcţia în care vor avea cele mai mari şanse de a obţine joburi bine plătite.

Compatibilitate cu alte zodii:
Excelentă (100%) - Taur, Fecioară
Bună (80%) - Peşti, Scorpion
Delicată, riscantă (60%) - Berbec, Balanţă
Dificilă, dar interesantă (50%) - Rac
Nerecomandabilă (10%) - Vărsător, Săgetător

Personalităţi de pe mapamond născute în zodia Capricorn: Johannes Kepler, Louis Pasteur, Isaac Newton, Benjamin Franklin, Richard Nixon, Henri Matisse, Anne Bronte, Ava Gardner, Elvis Presley, Marlene Dietrich, Adriano Celentano, Kevin Costner, Adolf Windaus, Humphrey Bogart, Victoria Principal, Jason Marsden, Robert Duvall, Nicolas Cage, Lara Fabian.

Personalităţi din România născute în zodia Capricorn: Mihai Eminescu, Horia Deleanu, Matei Alexandru, Rodica Negrea, Ovidiu Iuliu Moldovan, Vasile Boerescu, Nicolae Ţic, Gheorghe Dinică, Mihai Constantinescu, Marina Scupra, Paula Seling, Ion Luican, Marius Moga, Sanda Ladoşi, Gabriel Dorobanţu, Lia Bugnar, Zoia Alecu, Cristian Minculescu, Victor Socaciu. AGERPRES/ (Documentare - Daniela Dumitrescu, editor: Marina Bădulescu, editor online: Alexandru Cojocaru)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”