Documente financiare cerute de Congres: Trump suferă încă o înfrângere în justiţie

Documente financiare cerute de Congres: Trump suferă încă o înfrângere în justiţie

O curte de apel americană a confirmat marţi că două bănci trebuie să predea Congresului documente financiare care-l privesc pe preşedintele Donald Trump, o nouă sentinţă nefavorabilă liderului de la Casa Albă, dar care va fi tranşată în final de Curtea Supremă, transmite AFP.

Două comitete ale Congresului au adresat în luna aprilie citaţii către băncile Deutsche Bank şi Capital One, cerându-le o serie de documente financiare legate de afacerile lui Donald Trump şi ale familiei acestuia.

Avocaţii lui Trump au înaintat deja recurs la instanţa supremă în două cazuri similare, în timp ce fostul magnat din domeniul imobiliar refuză să dea curs solicitării Congresului şi a procurorului din Manhattan de a prezenta declaraţiile de venit din ultimii opt ani.

Liderul de la Casa Albă a promis totuşi luna trecută că înaintea alegerilor prezidenţiale de anul viitor, la care speră să obţină al doilea mandat prezidenţial, va publica unele documente. financiare. ''Când îmi voi publica declaraţia fiscală (decizia mea), la momentul potrivit înaintea alegerilor, ea va dovedi un singur lucru - că sunt mult mai bogat decât cred oamenii'', a scris Trump pe Twitter, la 21 noiembrie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?