Documente. PARANORMAL cu damf de Secu! Citiți și voi ce note avea Tudorel în liceu și la BAC! A picat examenul de admitere la Drept și apoi l-a atins o baghetă magică?

Documente. PARANORMAL cu damf de Secu! Citiți și voi ce note avea Tudorel în liceu și la BAC! A picat examenul de admitere la Drept și apoi l-a atins o baghetă magică?

Documente. PARANORMAL cu damf de Secu! Citiți și voi ce note avea Tudorel în liceu și la BAC! A picat examenul de admitere la Drept și apoi l-a atins o baghetă magică? În 1979, la Bacalaureat, junele Tudorel Toader era cât pe ce să pice examenul: la Matematică a luat doar 6. Nici clasa a XII-a n-a terminat-o mai „glorios”: media 6,33 la același obiect, 6,67 la Istorie, 5,67 la Chimie, 7,66 la Biologie și 7 la Engleză, dezvăluie  Newsweek România.

Tot în 1979, Toader a fost respins la examenul de admitere la facultate, devenind student la Drept de-abia în 1982.

De meserie „mecanic mașinist utilaje"

Actualul ministru al Justiției a absolvit Liceul Industrial "Unirea" din Focșani. La Balacaureat a luat nota 9 la Limba și Literatura Română, 6 la Matematică și 10 la Proba Practică – medie generală 8,33. Explicația pentru ultimul examen - cu doi ani mai devreme, instituția de învățământ preuniversitar fusese transformată din liceu teoretic în unul industrial, cu profil auto.

Cu toate acestea, generațiile care începuseră liceul la profilul matematică-fizică au fost lăsate să termine la acest profil, așa cum a fost cazul lui Toader. Acest lucru nu l-a scăpat însă ca, din clasa a XI-a, să aibă în orar obiecte aferente noului statut: Desen tehnic (clasa a XI-a, media generală 9,33), Studiul materialelor (cl. a XI-a, 9,66), Rezistența materialelor și organe de mașini (cl. a XI-a, 9,00), Acționări și automatizări (cl. a XI-a 8,00, cl. a XII-a 9,66), Motoare (cl. a XI-a, 8,33), Tehnologia meseriei (cl. a XI-a 9,34). La unul dintre obiectele de acest gen, Tehnologia asamblării și montajului, Toader a obținut una dintre puținele medii de 10 din liceu.

Părea că promite ca inginer sau maistru, dar n-a fost să fie. Conform diplomei meseria pentru care se calificase era "mecanic mașinist utilaje".

 As la „Economie politică"

La obiectele clasice, Tudorel Toader n-a mai avut așa de mult succes. Posibil ca de pe atunci să-și fi smuls părul din cap din cauza Matematicii (cl. a X-a 7,83, cl. a XI-a 7,33, cl. a XII-a 6,33), Chimiei (cl. a XI-a 7,50, cl. a XII-a 5,67), Limbii Engleze (cl. a IX-a 7,27, cl. a XII-a 7), Limbii Franceze (cl. a XI-a, 7) sau Biologiei (atât în clasa a IX-a, cât și a XII-a a avut 7,66), Istorie (cl. a XII-a, 6,67).

A fost însă foarte bun la Economie politică (cl. a XI-a 9,66), Cunoștințe social-politice (cl. a X-a 9,17), Filozofie (cl. a XII-a, 10) și, paradoxal pentru cei care îl ascultă în prezent, Limba și Literatura Română: 8,91, 9,41, 9,33, 8,66 pentru cei patru ani de liceu.

Doar note de 10 la facultate

Newsweek România a dezvăluit recent că, în 1979, Toader a picat examenul de admitere la Facultatea de Drept de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iași. S-a dus în armată și a dat din nou în 1982, cu succes. Conform foii matricole, în toți cei patru ani de studenție, dar și la examenul de diplomă din 1986, a avut numai note de 10. Tot în 1986 a devenit procuror la Panciu, iar din 1990, cadru didactic la universitatea pe care a absolvit-o.
Citește și:

populare
astăzi

1 Și cu asta și-a tras-o Cherecheș?

2 VIDEO Președintele PSD al Camerei Deputaților, Alfred Simonis: „Futu-ți morții mă-tii să-ți fut! Băga-mi-aș pula-n mă-ta, îți sparg dinții, ascultă ce…

3 Priviți, China a înconjurat Rusia fără ca aceasta să mai opună rezistență

4 Primele semne? / Signa Group, un mare dezvoltator imobiliar austriac a depus o cerere de faliment pentru filiala din Germania

5 „Ești o escroacă! Minți lumea pentru 500 de euro! Marș!” / Vica Blochina și Oana Roman, scandal cu vorbe grele din cauza unui ceai