Documente privind organizarea unui referendum de alipire a regiunii Herson la Rusia, interceptate de spionajul ucrainean

Documente privind organizarea unui referendum de alipire a regiunii Herson la Rusia, interceptate de spionajul ucrainean

Moscova a făcut deja pregătiri pentru organizarea unui pseudo-referendum ilegal în regiunea Herson, ocupată în mare parte de forţele armate ruse, relatează Ukrainska Pravda.

Citând documente interceptate de SBU, publicaţia ucraineană notează că Moscova a stabilit partea propagandistică şi de acţiune, dar nu şi o dată pentru aşa-zisul vot.

Activişti plătiţi de Rusia ar urma să organizeze peste 140 de mitinguri pro-referendum şi pro-Moscova, dintre care peste 30 în oraşul Herson. Întregul proces va fi acoperit de propagandişti.

Pe de altă parte, administraţia instalată de ruşi a primit ordin să înfiinţeze 20 de „comisii electorale”. Componenţa acestor aşa-zise comisii ar fi trebuit să fi fost stabilită până la 1 august.

Pentru a convinge electoratul, administraţia de ocupaţie din Herson trebuie să împartă pachete cu alimente şi produse de primă necesitate.

SBU spune, potrivit Ukrainska Pravda, ca a identificat unde se află toţi trădătorii şi coordonatorii lor din Rusia implicaţi în organizarea pseudo-referendumului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”