Documente/Dosarul Otopeni ia foc!/Patronul Realitatea Plus, denunțat la DNA de fostul șef al aeroportului!

Documente/Dosarul Otopeni ia foc!/Patronul Realitatea Plus, denunțat la DNA de fostul șef al aeroportului!

Ordonanța prin care procurorul DNA a început urmărirea penală în dosarul șpăgii de la Aeroportul Otopeni arată că în 19 iulie 2022 fostul director al Companiei Naționale Aeroporturi București, George Dumitru Dorobanțu, a depus un denunț în care îl acuză pe Maricel Păcuraru, patronul postului Realitatea Plus, că ar fi făcut presiuni asupra lui.

Directorul Dorobanțu a susținut în denunț că un apropiat al lui Păcuraru i-a transmis în mai multe discuții că șeful Realitatea Plus voia ca șeful aeroportului să îi servească interesele în Consiliul de Administrație al firmei Romprest, unde Compania Națională de Aeroporturi București (CNAB) deține 10% din acțiuni, iar Păcuraru controlează 42% prin firma Detaco Ltd.

Mai precis, Dorobanți a susținut în denunț că apropiatul lui Păcuraru i-a cerut fie ca CNAB să îi vândă cele 10% din acțiunile Romprest, fie să voteze în concordanță cu Detaco Ltd. Maricel Păcuraru e în război pentru Romprest cu ceilalți acționari.

Mai mult, Dorobanțu a arătat în denunț că apropiatul lui Păcuraru s-a interesat și de situația contractelor de spații comerciale din aeroportul Otopeni – adică obiectul presupusei șpăgi de peste 22 milioane de euro investigate de procurori.

În zilele următoare, Comisarul.ro va publica fragmente de-a dreptul explozive din această ordonanță...




Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”