Documentul care arată că poliţistul care îşi promova afacerile pe Facebook era incompatibil de acum cinci ani, însă nu l-a cercetat nimeni

Documentul care arată că poliţistul care îşi promova afacerile pe Facebook era incompatibil de acum cinci ani, însă nu l-a cercetat nimeni

Cercetat sub control judiciar de DNA pentru că era administrator la două firme şi îşi promova afacerile pe Facebook, poliţistul Marius Aioanei, fost adjunct al Poliţiei Mioveni, era incompatibil încă din 2016. Numai că nicio autoritate nu s-a deranjat să îl verifice, scrie Adevărul.

Comisarul Marius Aioanei şi-a dat demisia din funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni la finalul acestei săptămâni, după ce procurorii DNA au anunţat că au început urmărirea penală împotriva sa. Marius Aioanei este cercetat sub control judiciar.

Conform procurorilor anticorupţie, ăn perioada ianuarie 2017- mai 2021, Marius Aioanei, în calitate de ofiţer de poliţie şi ulterior adjunct al şefului Poliţiei oraşului Mioveni din cadrul Poliţiei Argeş, s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acţionând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfăşurând, astfel, acte de comerţ. 

După cum spun procurorii DNA, „aceste activităţi erau incompatibile cu funcţia deţinută, respectiv cu statutul de ofiţer de poliţie. Concret, inculpatul reprezenta societăţile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achiziţiile de bunuri şi servicii, de onorarea comenzilor către clienţi, stabilea preţurile de achiziţie; negocia contractele de livrări şi achiziţii, plata facturilor fiscale, ţinea evidenţa camerelor închiriate şi rezervate prin intermediul aplicaţiei booking.com, a comenzilor şi plăţilor efectuate către agenţii economici şi negocia preţurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaţilor etc”.

Am intrat în posesia unui document ce arată că de fapt poliţistul Marius Aioanei era incompatibil încă din primăvara lui 2016, adică dinainte de perioada cercetată de către procurorii DNA. În martie 2016, Marius Aioanei a semnat mai multe documente pentru ca o păstrăvărie deţinută de tatăl său în comuna argeşeană Valea Danului să obţină autorizaţia de mediu. 

A semnat documente pentru autorizaţia de mediu a păstrăvăriei tatălui său

Este vorba de păstrăvăria Zăvoi de la Valea Danului, păstrăvărie deţinută în acte de tatăl său-Nicuşor Aioanei, administratorul firmei Top Market Trading. Păstrăvăria se află pe un teren de 7.500 mp deţinut de către poliţistul Marius Aioanei. În 2013, printr-un contract de comodat, Marius Aioanei a cedat, cu titlu gratuit, dreptul de folosinţă a terenului de 7.500 mp către firma tatălui său, pe o perioadă de 30 de ani.

În martie 2016, Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis autorizaţia de mediu pentru păstrăvăria de la Valea Danului. Iar numele poliţistului Marius Aioanei apare în mai multe acte din documentaţia depusă la APM Argeş.

Unul dintre documentele semnate de Marius Aioanei pentru obţinerea unei autorizaţii de mediu FOTO: Denis Grigorescu

Concret, în două documente depuse la APM Argeş de către firma Top Market Trading, la rubrica ”persoane de contact”, Marius Aioanei este trecut ”responsabil protecţia mediului”. Alături de numele său mai apare cel al administratorului Nicuşor Aioanei, tatăl său.

 

 

Deşi era poliţist, Marius Aioanei a semnat în 2016 fişa de prezentare şi declaraţie necesară emiterii autorizaţiei de mediu pentru păstrăvăria Zăvoi, la care administrator este Nicuşor Aioanei. Semnătura şefului Poliţiei Bascov şi numele complet al şefului Poliţiei Bascov apar lângă ştampila firmei Top Market Trading, cea care deţine păstrăvăria de la Valea Danului.

După cum se specifică însă în secţiunea a 3-a din Statutul poliţistului, la art, 109, alin. 2, litera b), se specifică: ”Poliţiştii nu pot deţine alte funcţii şi nu pot desfăşura alte activităţi, remunerate sau neremunerate în cadrul regiilor autonome, societăţilor comerciale ori în alte unităţi cu scop lucrativ din sectorul public sau privat”.

Trecut şi pe o diplomă, ca administrator

Timp de mai mulţi ani, pe pagina de Facebook a Păstrăvăriei Zăvoi apar mai multe fotografii cu Marius Aioanei ţinând peşti în braţe. Pozele au fost şterse după 2018. Şi pe aceeaşi pagină de Facebook a fost postată şi o diplomă acordată în mai 2015 lui Marius Aioanei la un concurs de pescuit sportiv organizat la păstrăvărie. Iată şi ce scria pe diplomă: ”Se acordă domnului Aioanei Marius administrator al Păstrăvăriei Zăvoi pentru frumosul eveniment organizat”.

Înainte să fie adjunctul Poliţiei Mioveni, Marius Aioanei a fost mai mulţi ani comandantul Poliţiei Bascov. În toamna lui 2017, după ce zeci de romi s-au bătut în centrul comunei Bascov cu bâte şi topoare, Marius Aioanei a cerut să fie mutat la Poliţia Mioveni.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jocurile de culise din PNL / Cele patru nume cu care Cîțu va împărți puterea la vârful partidului

2 Fotografii inedite cu Nicu Ceaușescu, înainte să moară, la o petrecere unde a avut un tort cu secera și ciocan…

3 Discuţii aprinse între ardeleni şi moldoveni după un banc publicat de Ştefan Mandachi pe Facebook

4 Cine este Americanu', motociclistul acuzat de omor

5 VIDEO „Acasă o cerți pentru că rupe tapetul!” / O pisică domestică a alungat un urs brun în pădurile din Siberia