Documentul din care rezultă că Guvernul Ro va fi condus de Marian Neacșu. Ciolacu, vorba lui Becali, doar o să se uite...

Documentul din care rezultă că Guvernul Ro va fi condus de Marian Neacșu. Ciolacu, vorba lui Becali, doar o să se uite...

Documentul dee unde rezultă că Guvernul Ro va fi condus de Marian Neacșu, Ciolacu, vorba lui Becali, doar o să se uite...

Prima ordonanță de urgență adoptată de Guvernul Ciolacu prevede puteri sporite pentru Marian Neacșu, noul vicepremier, fără portofoliu.

Atribuțiile acestuia sunt prevăzute la art. 3 din Ordonanța de urgență:

  • viceprim-ministrul fără portofoliu coordonează instituțiile publice și structurile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, precum și Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat”.
  • viceprim-ministrul fără portofoliu avizează toate proiectele de acte normative care au impact bugetar

VEZI AICI OUG CU ATRIBUȚIILE LUI MARIAN NEACȘU

Marian Neacșu, fost secretar general al PSD și condamnat penal în 2016, a deținut funcția de Secretar General al Guvernului în Cabinetul condus de premierul PNL Nicolae Ciucă.

În noul Guvern Ciolacu, vicepremierul fără portofoliu, Marian Neacșu, va coordona structurile din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, adică inclusiv Secretariatul General al Guvernului (SGG) care revine liberalilor.

Structură cu personalitate juridică în cadrul aparatului de lucru al Guvernului, Secretariatul General al Guvernului (SGG) are rolul de a asigura derularea operaţiunilor tehnice aferente actelor de guvernare, rezolvarea problemelor organizatorice, juridice, economice şi tehnice ale activităţii Guvernului, precum şi reprezentarea Guvernului în faţa instanţelor judecătoreşti.

Mai mult, Marian Neacșu va aviza toate proiectele proiectele de acte normative care au impact bugetar, un atribut care de regulă este în sarcina Ministerului de Finanțe, condus tot de un liberal, Marcel Boloș, în noul Guvern Ciolacu.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB