Dodon le promite cetăţenilor din Găgăuzia că dacă va ajunge din nou preşedinte îl va aduce pe Putin la Comrat

Dodon le promite cetăţenilor din Găgăuzia că dacă va ajunge din nou preşedinte îl va aduce pe Putin la Comrat

Igor Dodon a promis în cadrul unei întâlniri electorale cu locuitorii din Comrat - centrul administrativ al Găgăuziei - că, dacă va ajunge cândva din nou preşedinte, îl va aduce în vizită în Unitatea Teritorială Autonomă (UTA) Găgăuzia pe preşedintele rus Vladimir Putin

Igor Dodon

Cu puţin timp înainte, în cadrul unei întâlniri similare, liderul socialist a făcut o altă declaraţie scandaloasă, anunţând alegătorii din regiune că "ai noştri sunt aproape", referindu-se la forţele ruse, scrie Agerpres.

În replică, o asociaţie a ucrainenilor din Republica Moldova a depus o plângere la Parchetul General, în care îl acuză de susţinere şi îndemnuri la război, dar şi de instigare la ură interetnică, potrivit aceleiaşi publicaţii.

Igor Dodon, însoţit de patru deputaţi socialişti, a sosit miercuri la Comrat, unde a participat la o întâlnire pentru susţinerea candidatului la funcţia de başcan (guvernator), Grigore Uzun.

"Când eram preşedinte, eu personal veneam în Găgăuzia minim de două ori pe lună. Veneam singur, am fost şi împreună cu Erdogan (Recep Erdogan, preşedintele Turciei). Vă amintiţi când am fost cu Erdogan? Dacă voi deveni iar, cândva, preşedinte trebuie şi pe Putin să-l aduc la voi. Putin în Găgăuzia încă nu a fost, dar îl vom aduce pentru că pe Erdogan l-am adus. Atunci va fi altă guvernare şi nu va încerca să blocheze aeroportul (din Chişinău). Sunt convins că vom rezolva", a spus Dodon, potrivit unei înregistrări video făcute de Europa Liberă.

Dodon face obiectul unor acuzaţii de corupere pasivă şi organizarea şi acceptarea finanţării partidului său din partea unei organizaţii criminale. El se află sub control judiciar, având interdicţie de a părăsi ţara, conform Ziarului de Gardă.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…