Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Dogaru (SCMD): Trimitem soldații români să moară pentru interese străine, cu un salariu de bază de 704 lei

Membrii Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD) protestează marți în fața Palatului Parlamentului, nemulțumiți de proiectul Legii salarizării unitare, care prevede pentru soldații români un salariu de bază de 704 lei.

"Protestăm astăzi (marți n.r.) mai mult pentru aliații noștri. Ca să înțelegeți fenomenul, așa-zisul proiect al salarizării unitare a fost făcut de mafiile a două ministere, respectiv Ministerul Muncii și Ministerul Apărării. (...) În momentul în care dai mafioților dreptul de a angaja pe cine vor și de a-i salariza cum vor, nepoate, netoate, fini și așa mai departe, s-a terminat cu statul de drept", a declarat, marți, pentru AGERPRES, președintele SCMD, Mircea Dogaru.

De asemenea, liderul sindical a mai adăugat că soldații români sunt trimiși să moară în țări străine, pentru un salariu de bază de 704 lei.

"În ceea ce privește grila de salarizare, au dreptate majoritatea sindicatelor. Deci culmea, culmilor, la noi juriștii și finanțiștii au făcut grila pentru sistemul militar, dar trimitem în continuare soldații să crape pentru interese străine, cu salariu de bază 704 lei, poate ceva mai mult, 900 de lei, la SRI și la Interne, adică jandarmii. (...) Oricum, în perioada teatrelor de operație, perioada aceea nu este luată în calcul ca vechime, asta dacă vor apuca vreodată să iasă la pensie. Ei nu beneficiază de nimic, pentru că așa au decis domnii care fac strategii din birouri. Toată nenorocirea din sistemul militar vine din interiorul sistemului militar. Ați vrut mercenari, plătiți-i ca atare, nu vă mai bateți joc de ei! Dacă ei mor sau rămân schilozi ce se întâmplă cu copiii lor? (...)", a adăugat Dogaru.

Liderul sindical a precizat că protestul se va derula între orele 11:00 — 18:00.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Un om a murit în Vaslui după ce ambulanța în care se afla a rămas blocată în noroi! Dăncilă: „Guvernul …

2 OFICIAL USR / PLUS va câștiga alegerile europarlamentare! La ora 15.30: PSD-25,4%, USR / PLUS-23,6%, PNL-22,8%

3 ALERTĂ Va fi MĂCEL! Mobilizare masivă a românilor din Europa pentru alegeri! Lăcrimezi când vezi că tot ei înc…

4 ALERTĂ Mama primarului PSD al Constanței, dusă la poliție după ce a fost prinsă sustrăgând 5 buletine de vot!

5 Primul semnal. Rezultat alegeri europarlamentare Noua Zeelandă. Alianța USR / PLUS–64%, PNL–17%, PSD–6%

recomandări

Te ia DNA: Sorin Tilihoi

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă vrei Jurassic Park în viața reală, mută-te în Australia