Dogecoin - cum a apărut și cum a evoluat

Dogecoin - cum a apărut și cum a evoluat

În prezent sunt deja cunoscute numeroase istorii de succes colosal a unor criptomonede. Creșteri rapide și profituri excepționale pentru investitori - astfel ar putea fi descris pe scurt și Dogecoin-ul - criptomoneda care a făcut furori pe piața criptografică și în întreaga comunitate crypto. DOGE este un exemplu relevant a fenomenului destul de răspândit pe piața criptografică - valoarea criptomonedei a crescut foarte rapid, iar acei investitori care au reușit să investească în momentul potrivit au reușit să înregistreze și profituri impresionante. În acest articol relatăm pe scurt istoria Dogecoinului, cum acesta a fost lansat și cum a ajuns să facă istorie. 

Dogecoin - de unde provine

La baza Dogecoinului stă un mem popular pe internet în anul 2010, mem în care era ilustrat un câine Shiba Inu. În acea perioadă Bitcoinu deja era lansat, dar abia își lua “zborul”. Din acel moment, această criptomonedă a cunoscut mai multe salturi în valoare.        

Inițial Dogecoin a fost lansat sub forma unui site web, iar cu timpul alți colaboratori au contribuit la dezvoltarea acestui concept și transpunerea lui într-un proiect în toată puterea. Efectiv, criptomoneda respectivă a fost dezvoltată în baza Litecoin-ului - ca și multe alte criptomonede din acele timpuri. 

Unul dintre factorii principali care au determinat succesul Dogecoin a fost faptul că Dogecoin s-a lansat exact în acel moment când Bitcoinul a atins primele sale apogee istorice. Astfel, comunitatea crypto în acel moment era destul de predispusă spre a invest în bitcoin, dar și în alte proiecte criptografice. 

Reieșind din cele menționate, dezvoltatorii Dogecoin aveau prognoze destul de optimiste, acestea fiind justificate de faptul că oamenii au început să se intereseze de criptomonede. Totodată, chiar și în aceste circumstanțe, rezultatul a fost unul de mirare chiar și pentru dezvoltatorii care credeau în propria criptomonedă. În prima lună după lansarea criptomonedei peste un milion de vizitatori unici au accesat site-ul oficial al criptomonedei.

Dogecoin - cum a câștigat popularitate și valoare

S-ar părea că ar fi destul de dificil pentru o criptomonedă care pornește de la zero să devină atât de populară, precum Dogecoin. În același timp, pe lângă popularitate, Dogecoin a mai crescut considerabil și în valoare. De unde provine acest fenomen?

Ei bine, este necesar de menționat că un rol crucial în soarta Dogecoin l-au avut utilizatorii Reddit. Membrii comunității au găsit destul de rapid o aplicare practică a acestei criptomonede. Reieșdin din faptul că, pe acele timpuri, Dogecoinul era destul de ieftin (valoarea unei fracțiuni  de cent), membrii comunității au început să-l folosească pentru a face donații. În acest fel, a crescut considerabil volumul tranzacțiilor de Dogecoin, societatea a început să aibă încredere în această criptomonedă. În continuare, cum s-ar spune, lucrurile se rezumă la o treabă tehnică - volumul de tranzacționare crește, mărindu-se în același timp și valoarea criptomonedei. Aceste evenimente, cu siguranță, devin mediatizate pe larg, ceea ce contribuie la creșterea bruscă a popularității Dogecoin-ului. Poți tranzacționa Dogecoin în timp real utilizând instrumentele experților bitqt-app.io.

Reieșind din cele menționate mai sus, Dogecoin a explodat pe Reddit, iar această explozie s-a cuantificat într-o valoarea de piață de tocmai 8 milioane de dolari. La doar o săptămână după lansarea sa oficială, Dogecoin s-a plasat pe locul 2 în TOP-ul celor mai profitabile criptomonede din istoria pieței criptografice. Acest lucru a început să atragă utilizatori în forma unei progresii geometrice - tot mai mulți oameni interesați de investiții crypto au început să se intereseze de Dogecoin și să investească în această criptomonedă.  Simplitate, ușurință în exploatare, anonimat - acestea sunt principalele caracteristici Dogecoin care au atras interesul comunității. 

Precum am menționat mai sus, Dogecoin a fost utilizat pe larg și pentru donații. Cel mai faimos caz în acest sens îl reprezintă campania de caritate care avea scopul să contribuie la expedierea echipei de bob din Jamaica (la Jocurile Olimpice de iarnă). Atunci s-au strâns circa 30 000 de dolari pentru a face acest lucru. 

Concluzie

Evoluția Dogecoin este una cu adevărat impresionantă - această criptomonedă deja a reușit să șocheze de câteva ori comunitatea crypto. Totodată, nu este exclus scenariul în care valoarea DOGE va crește și în continuare. Comunitatea crypto continuă să spere în creșterea ulterioară a acestui activ digital, deși acum Dogecoin se află într-o perioadă de stagnare. Poți tranzacționa Dogecoin, precum și alte criptomonede utilizând Bitqt App - platformă de încredere, cu condiții avantajoase și transparente! 


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...