Doi angajaţi ai Penitenciarelor Bucureşti-Jilava şi Craiova, confirmaţi cu noul coronavirus

Doi angajaţi ai Penitenciarelor Bucureşti-Jilava şi Craiova, confirmaţi cu noul coronavirus

Doi angajaţi ai Penitenciarelor Bucureşti-Jilava şi Craiova au fost confirmaţi pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, a anunţat Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Aceştia au exercitat atribuţii de serviciu în sectorul administrativ, respectiv operativ, cu purtarea echipamentului de protecţie. Poliţiştii de penitenciare nu au interacţionat cu persoane private de libertate, potrivit unui comunicat al ANP, transmis, marţi, AGERPRES.

La Penitenciarul Craiova nu au fost identificaţi contacţi în rândul personalului, nefiind necesare măsuri suplimentare de intervenţie. La Penitenciarul Bucureşti-Jilava a fost demarat procesul de identificare a contacţilor, aceştia urmând a fi scoşi din serviciu şi înlocuiţi cu personal de rezervă.

Administraţiile locurilor de deţinere au informat Direcţiile de Sănătate Publică competente şi menţin conduita preventivă, prin dezinfectarea periodică a spaţiilor, triajul epidemiologic al cadrelor şi monitorizarea stării de sănătate a tuturor persoanelor custodiate.

Până în prezent, la nivel naţional, nu a fost identificată simptomatologie specifică COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate, a adăugat ANP. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

3 Așa o fi?

4 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

5 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu