Doi ani de închisoare pentru Neymar și amendă de 10 milioane de euro! Fotbalistul brazilian poate fi încarcerat

Doi ani de închisoare pentru Neymar și amendă de 10 milioane de euro! Fotbalistul brazilian poate fi încarcerat

Celebrul fotbalist brazilian Neymar (30 de ani) va fi judecat, începând de săptămâna viitoare, pentru acuzaţii de fraudă şi corupţie în transferul său de la Santos FC la FC Barcelona din 2013.

Neymar este implicat într-un proces în care se cere pedeapsa cu închisoarea. Foto EPA

Procesul are loc în urma unei plângeri formulate de firma DIS, care deţinea 40% din drepturile lui Neymar pe când acesta juca la Santos. Compania susţine că partea sa din suma de transfer a fost diminuată, din cauză că adevărata valoare a tranzacţiei a fost subestimată.

Alături de Neymar, la procesul care începe luni la Barcelona, pe lista inculpaţilor stabilită de procurorii spanioli se mai află tatăl său, cele două cluburi, doi foşti preşedinţi ai clubului catalan, Josep Maria Bartomeu şi Sandro Rosell, şi Odilio Rodrigues, fostul preşedinte al clubului Santos scrie DigiSport.

Neymar a pierdut un recurs la Înalta Curte a Spaniei

Neymar, component de bază al echipei Braziliei care urmează să joace la Cupa Mondială 2022 din Qatar (20 noiembrie - 18 decembrie), a negat acuzaţiile, dar a pierdut un recurs la Înalta Curte a Spaniei în 2017, care a deschis calea procesului.

Baker McKenzie, care îl va apăra pe Neymar şi familia lui în proces, a declarat pentru Reuters că va argumenta că instanţele spaniole ”nu au competenţa de a urmări familia Neymar”, pentru că transferul de atunci a implicat cetăţeni brazilieni în Brazilia.

Procurorii spanioli solicită doi ani de închisoare pentru Neymar şi plata unei amenzi de 10 milioane de euro, o pedeapsă de cinci ani de închisoare pentru Rosell şi o amendă de 8,4 milioane de euro pentru FC Barcelona. DIS cere, de asemenea, închisoare pentru Rosell şi Bartomeu, alături de o amendă totală de 149 de milioane de euro pentru inculpaţi.

Bani, bani și iar bani

Rosell a negat anterior orice faptă ilegală, iar Barcelona şi avocaţii lui Bartomeu au refuzat să comenteze acest caz.

DIS a dobândit 40% din drepturile lui Neymar când acesta avea 17 ani, în schimbul a două milioane de euro. Oficialii Barcei au declarat, la momentul transferului lui Neymar, că a plătit suma de 57,1 milioane de euro, din care 40 de milioane au ajuns la familia atacantului care joacă acum la Paris Saint-Germain. DIS a primit o cotă de 40 la sută din restul de 17,1 milioane de euro care au ajuns la Santos.

Drepturile lui Neymar nu au fost vândute celui mai mare ofertant. Au fost cluburi care au oferit până la 60 de milioane de euro”, a spus joi avocatul Paulo Nasser, care reprezintă DIS, într-o conferinţă de presă la Barcelona.

Fotbalistul trebuie să prezinte personal la proces

Avocaţii lui Neymar susţin că regulile de concurenţă se referă la produse şi servicii, dar nu se aplică pieţei de transferuri. Tribunalul din Barcelona unde va avea loc procesul a spus că Neymar va trebui să apară personal luni, în prima zi, dar nu este clar dacă i se va cere să rămână pentru toate audierile care ar putea dura două săptămâni. Neymar, părinţii săi, Rosell şi Bartomeu vor depune mărturie de vinerea viitoare.

Alți fotbaliști celebri, care au fost judecați pentru fraude financiare în Spania, au primit de obicei pedepse cu suspenadare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...